Möödunud aasta lõpus teatas Volkswagen ootamatult rallimaailmast lahkumisest.Foto: WILLIAM WEST
Auto-Moto uudised
3. veebruar 2017, 13:33

Rallimaailmast suure pauguga lahkunud Volkswagen võib liituda kuningliku vormelisarjaga

Portaal Motorsport-Total kirjutab, et Saksamaa autotootja Volkswagen võib liituda vormel-1 sarjaga. Võimalikule otsusele silub teed vormelisarja omanikevahetus ning Bernie Ecclestone’i lahkumine.

Septembris teatas USA meediafirma Liberty, et omandasid osaluse vormelisarjas. Jaanuaris taandati seni vormelimaailmas niite tõmmanud Ecclestone ning tema asemel asus sarja juhtima endine 21st Century Foxi tegevjuht Chase Carey.

Ameeriklased püüavad vormel-1 taas tänapäevasemaks muuta ning peamine eesmärk on vaatajate hulga suurendamine. Paistab, et Wolfsburgis on senine asjade käik tekitanud positiivseid meeleolusid.

"Minu arvates on praegune olukord väga segane. Sellise uue alguse puhul on siiski oluline, et peame senised otsused üle vaatama ja ümber hindama," tunnistas Volkswageni autospordiosakonda juhtiv Wolfgang Dürheimer.

Wolfgang Dürheimer Foto: GEOFF ROBINS

Volkswagen valitses viimastel aastatel autoralli MM-sarja, kuid sügisel teatati ootamatult, et tšempionid lahkuvad areenilt. Valitsev maailmameister Sebastien Ogier ja tema meeskonnakaaslased Jari-Matti Latvala ja Andreas Mikkelsen jäid töötuks.

Nüüd kihutab Ogier koos Ott Tänakuga M-Spordi meeskonnas ja Latvala liitus Toyotaga. Mikkelsen endale WRC-meeskonnaga lepingut ei teeninudki.