Ott Tänak. Foto: @World
WRC
7. veebruar 2017, 10:50

VIDEO | Ott Tänak andis Rootsi televisioonile intervjuu, kus rääkis Ogierist, hooaja avastardist ja tulevikust

Ott Tänak on tänu headele tulemustele tõusnud ka lisaks kohalikule meediale muu maailma huviorbiiti, kui Rootsi meediakanal STV portreteeris Eesti rallimeest. 

"Enne võistlus oli väga raske ette ennustada, mis juhtuma hakkab, sest oli palju reegli muudatusi, uued auto ja meeskonnad," rääkis Tänak WRC hooaja esimest etapist Monte Carlos.

"Seis oli enne rallit igati intrigeeriv. Õnneks suutsime võistluse läbida targalt ja oleme saavutatud tulemusega rahul."

Hetkel tunneb 29aastane rallimees end igati hästi. "Loomulikult üritame ja masin on ilmselget hoopis teisel tasemel," oli Tänaku vastus küsimusele, kas võrreldes eelmise hooajaga on edasiminek tehtud. 

"Samuti tunnen ennast kindlamalt, sest olen WRC-sarjas olnud nüüd nii mõnegi hooaja. Mul on juba teatud määral kogemust, nüüd on vaja see lihtsalt järgmistel rallidel realiseerida. Lisaks on mul tugev meeskonnakaaslane, kellelt õppida, mis mind rõõmustab."

Ogieri kasulikkust pole eestlase sõnul võimalik üle hinnata. "Usun, et ta annab väga suure motivatsiooni kogu meeskonnale ja tema kogemused tulevad vägagi kasuks. Üritame kõik temalt õppida nii palju kui võimalik."

Neljapäeval algava Rootsi ralli eel on Tänak positiivne. "Loomulikult loodame teha hea võistluse.

Tavaliselt naudin lumel sõitmist, eriti kiiretel radadel ja loodetavasti on ka lumeseinad meile abiks. Rootsis on nauditav sõita - ootan juba võistluse algust ja seda, mis juhtuma hakkab." 

Rootsi STV intervjuud Tänakuga ja kaadreid testisõidult saab näha siit.