Just selline pilt vaatas Kanal 12 ja Postimehe ekraanidelt vastu tennisesõpradele ajal, kui Lasnamäe tennisehallis mängiti Eesti - Serbia matši otsustavaid hetki.
Tennis
8. veebruar 2017, 23:37

Kanal12 ja Postimehe ülekanne katkes enne tennisematši otsustavaid hetki! Põhjus: valguskaabli tellimus lõppes (14)

Eesti tennisenaiskond kaotas Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi alagrupiturniir avamatšis 1:2 Serbiale, aga vapra võitluse otsustavad hetked jäid televaatajatel nägemata.

Tallinnas toimuvat Fed Cupi turniiri kannavad üle Eesti Meedia kontserni kuuluvad Kanal 12 ja Postimees, kelle mõlema otsepilt katkes, kui paarismängu otsustavas kolmandas setis oli seis 5:5 ja 40:30 Serbia kasuks.

Esmalt läks ekraan mustaks, siis võis näha põnevat mustrit ning samal ajal kui Lasnamäe tennisehallis mängiti otsustavaid punkte, hakkas Kanal 12 näitama mängufilmi "Tipptund" (tempokas põnevuskomöödia inspektor Leest, keda mängib Jackie Chan).

See, kuidas matši autsaiderina alustanud Eesti paar Anett Kontaveit – Maileen Nuudi kolmanda seti 12. geimi kaotasid, jäi televaatajal paraku nägemata.

Eesti naiskond alustas kodust Fed Cupi turniiri napi kaotusega. Esmalt kaotas Valeria Gorlats 0:6, 3:6 Ivana Jorovicile, siis alistas Kontaveit 6:2, 7:5 Nina Stojanovici. Thrilleriks kujunenud paarismängus võitis Serbia avaseti 6:4, aga teise Eest 6:1. Otsustavas setis pääsesid Kontaveit - Nuudi 5:2 juhtima, aga kaotasid siis viis geimi järjest ja kogu matši.

Miks ülekanne katkes? Selgitab Eesti Meedia peaprodutsent ja sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer: "Vabandame kõigi tennisesõprade ees! Nii nagu toimus kohapeal tulede automaatne katkestamine (kolmanda matši kolmanda seti 11. geimis kustusid Lasnamäe tennisekeskuses tuled - toim), nii sai läbi ka Telia valguskaabli tellimus, mis oli tellitud ca tunniajase varuga.

Tellimuse pikendamine kohtumise ajal võttis aega, mille jooksul mäng lõppes. Hea oleks, kui valguskaablit saaks Teliast tellida kasutamise järgi, siis jääksid ära sellised katkestamised. Järgmistel päevadel tuleb tellida mitmetunnise varuga."

Uudis täiendatud kell 6.50 (lisatud Eesti Meedia kommentaar).