Tõnu Endrekson.Foto: Alar Truu
Spordivaria
9. veebruar 2017, 13:16

Kolme päeva jooksul kolmanda autasu teeninud Tõnu Endrekson: nüüd läheb juba keeruliseks

Pronksise sõudeneliku kogenuim liige ja oma karjääri teise riikliku teenetemärgi teeninud Tõnu Endrekson on viimastel päevadel auhindadega lausa üle küllatud. 

Üleeile kuulutati 37aastane spordimees Pärnumaa Vapimärgi kavaleriks, täna kultuuriministeeriumi aastapreemia laureaadiks ning Eesti Punase Risti II klassi teenetemärgi omanikuks. 

"Hea tunne ikka, tore kui tunnustakse," sõnas Endrekson Pärnumaa Vapimärgi kohta, sel hetkel veel teadmata, et on ka teistkordselt riikliku teenetemärgi teeninud. "Ma sain eile hambaarsti juures teada, kui poisiga läksin." 

Kuivõrd ajakirjanik ja sportlane ei täpsustanud esimese vestluse ajal täpsemalt, millisest autasust jutt, helistas suvine olümpiapronks mõni aeg hiljem tagasi. "Me rääkisime kahest eriasjast, tead seda?" küsis Endrekson muhedalt naerdes.

"Eile Pärnu Postimees kirjutas, et ma sain Pärnumaa vapimärgi, aga nüüd ma sain aru, millest sina rääkisid. Seda ma ei teadnudki, see oli täiesti uus asi. Nüüd jagasin matsu välja." 

Emotsioon on sõudja sõnul nüüd veelgi parem, sest presidendil tunnustus pälvida on suur asi. Samuti jõudis info kultuuriministeeriumi preemia kohta Endreksonini läbi Õhtulehe. "Nüüd läheb juba keeruliseks jah," tunnistas spordimees. 

Ta lisab, et kuigi igasugused auhinnad on väga toredad ja auväärt, siis piisavalt rõõmu ja jaksu jätkuks eesmärkide saavutamisel nendetagi. "Ma olen niigi motiveeritud, et see mingi tõuke veel juurde annab. Mul on niigi tugev motivatsioon, et tegutseda."