Thierry Neuville.Foto: TT NEWS AGENCY
WRC
14. veebruar 2017, 12:21

Thierry Neuville katkestas nii Monte Carlos kui ka Rootsis esikohalt.

Tänaku "kobakäpast" konkurent: pole hullu, olen olnud ka palju raskemas seisus

Autoralli MM-sarja hooaja teisel etapil Rootsis liidrikohalt katkestanud Thierry Neuville'i sõnul suudaks ta õnne toel näidata tänavu häid tulemusi.

Hyundai piloot katkestas liidrikohalt ka hooaja avaetapi Monte Carlos, seega on Neuville käest lasknud kaks sisuliselt kindlat rallivõitu. Sealjuures tegi ta mõlemal korral sõiduvea. Ent 28aastane belglane muserdatud pole.

"Olukorraga tuleb lihtsalt leppida, olen olnud ka palju halvemas seisus," sõnas Neuville. "Tean, et suudame raskustest väga tugevana tagasi tulla ning õnne toel hooajal häid tulemusi näidata."

Rootsis eelviimase päeva viimasel katsel betooni ramminud ning ratta kaotanud Neuville lisas, et kuni avariini oli ta kaardilugeja Nicolas Gilsoul'iga tegemas ideaalset rallit. "Me ei suutnud uskuda, et jälle nii (ralli esikoht kaotati sõiduvea tõttu - H.R.) juhtus, aga midagi pole teha," ütles neljandat aastat Hyundaid rooliv ralliäss.

Neuville selgitas ka avariini viinud olukorda. "See oleks olnud tõeliselt halb, kui oleksin üleliia kiiresti sõitnud, hilja pidurdanud ja välja sõitnud. Aga nii polnud. Sisenesin kurvi ideaalselt, kuid korrigeerisin sõidujoont, mis viiski ratta kaotamiseni."

Autoralli MM-sari jätkub 9.-12. märtsini Mehhikkos, kus sõidetakse aasta esimene kruusaralli.