Marko KilpFoto: Aldo Luud
Talisport
17. veebruar 2017, 12:43

Marko Kilp: arvan, et parima õnnestumise korral võib tulla koht poolfinaalis (1)

Eesti tänavuse hooaja edukaim suusasprinter Marko Kilp on kahe nädala eest Pyeongchangis üles korjatud haiguse seljatanud ning valmis homme kodusel MK-etapil kõrgete kohtade eest võitlema.

Tõsi, haigus jättis Kilbi treeningutesse oma jälje, ent selle suurus ja mõju selgub homme. "Haigus on pigem möödas, aga kardangi seda, kas vajalikud treeningud on tehtud või mitte," lausus Kilp pärast tänast ametlikku treeningut, kus mõistagi mingitest koormustest enam juttu polnud.

"Praeguste oludega (Tehvandil näitas termomeeter treeningu ajal üht soojakraadi - M.T.) võib raskeks minna, aga kiirete olude puhul on kõik võimalik. Arvan, et parima õnnestumise korral võib tulla koht poolfinaalis," lisas ta. 

Kilp on tänavu end MK-sarjas kolm korda veerandfinaali ehk 30 tugevama sekka murdnud (kõik klassikasprindis). Kuivõrd paremuselt järgmised Eesti mehed on Raido Ränkel ja Kein Einaste, kel mõlemal kaukas kolm MK-punkti, on loogiline, et rahva suurimad ootused on seotud Kilbiga. Kas too koorem meest ennast ka kuidagi häirib?

"Miks see peaks segama? Pigem Eesti rahvas toetab mind," usub Kilp ja lisab, et tema andmetel peaks homme raja äärde tulema ka ligi 20 isiklikku sõpra-tuttavat. 

Raja kohta sõnas Kilp veel nii palju, et ainus ohtlik koht on üks S-kurv, kus võib asju juhtuda. Niisamuti tasub olla tähelepanelik staadionilaskumise lõpus vasakkurvis, kui tagumised mehed pundiga selga jooksevad.

Otepää MK vabatehnikasprindi eelsõidud algavad homme kell 9.30.