Anton Šipulin tõi Venemaa neliku võidukalt finišisse. Foto: LEONHARD FOEGER
Talisport
18. veebruar 2017, 17:09

Laskesuusakuningal ei jätkunud venelaste vastu püssirohtu, eestlased panid seni korralikule MMile õnnetu punkti (19)

Laskesuusatamise MMi eelviimasel päeval Hochfilzen peeti täna intrigeeriv meeste teatesõit. 

Pingelise võistluse otsustavateks hetkedeks jäid esikoha konkurentsi Anton Šipulin ja Martin Fourcade, kes pärast viimast lasketiiru asus venelast jälitama 4,1 sekundilisest kaotusest. Mõnevõrra üllatuslikult ei õnnestunudki laskesuusakuningal Šipulinit kinni püüda ning kuld üheksa aastase vaheaja järel Venemaale, hõbe Prantsusmaale. 

Kahe suure selja taga pidas võitlust sakslased ja austerlased ehk vastavalt Simon Schempp ja Dominic Landertinger. Siiski õnnestus veidi enne lõppu koduradadel sõitnud mehel oma võtta ja pronks ära tuua. 

Seniste korralike esitustega tõstsid ka Eesti mehed ootused veidi kõrgemale, kuid täna ebaõnnestus sisuliselt terve nelik. Rene Zahkna, Kauri Kõiv, Roland Lessing ja Kalev Ermits lõpetasid võistluse 21. kohal, kaotades võitjatele 6 minuti ja 24 sekundiga. Kokku tuli kasutada 12 lisapadrunit, kuid käia ka kahel trahviringil. 

Võistlust alustas 26 meeskonda, finišisse jõudis neist 22. Meie selja taha jäid lätlased. 

Homme tõmmatakse laskesuusatamise MMile joon alla ühisstardiga sõitudega, kus võistlustules tänavuse hooaja 30 parimat. Kahjuks eestlasi nende hulka ei kuulu.