Radamel Falcao võtab sihikule Manchester City.Foto: YANN COATSALIOU
Jalgpall
21. veebruar 2017, 04:00

Tapjainstinkti taas üles leidnud Falcao naaseb Manchesteri

Meistrite liiga jalgpall asub taas vutirahva meelt lahutama: vürstiriik Monaco saadab jalgpallurid vihmase Manchesteri sinisesse poolde ning möödunud aastal finaali jõudnud Madridi Atletico madistab Reini jõe kallastel Leverkuseniga.

Inglismaale reis on tähenduslik Monaco ründetuusa Radamel Falcao jaoks. Manchester Unitedis ja Chelseas täielikult põrunud kolumbialane tahab inglaste silmade all igal juhul Manchester City puuri palle täis lüüa.

Sellel hooajal on 31aastase mehe arvel juba 22 väravat, Unitedi ja Chelsea eest lõi ta kokku viis tabamust. Ilmselt on viimase kahe fännidel raske uskuda, et Falcao on endiselt maailma mõistes täielik tippründaja.

Radamel Falcao Manchester City staadionil toimunud treeningul. Foto: Lee Smith

"Nad on karistusalas tõelised tapjad," tunnistas City peatreener Pep Guardiola matši eel. Mehelt uuriti ka Falcao Manchesteri puudutava mineviku kohta, kuid katalaan ei osanud toimunut kuidagi selgitada. "Ma ei tea, mis siin juhtus. Kõik tipptasemel mängivad jalgpallurid on head, kuid asjad ei lähe alati nii, nagu plaanitud."

Monaco ei sära tänavu mitte ainult Meistrite liigas, vaid esikohta hoitakse ka Prantsusmaa meistrisarjas. Kohe nende selja taga on Pariisi Saint-Germain ehk meeskond, kes võitis nädala eest 4:0 Barcelonat.

See kõik avaldab Guardiolale loomulikult muljet: "Ma tean, kui kõva klubi on PSG. See, et Monaco neid edestab, annab selle tiimi kohta juba piisavalt informatsiooni."

Atletico omapärane puhkusepõud

Saksamaal võtab sealse kõrgliiga hetke kaheksas meeskond Leverkusen täna vastu Hispaanias neljandat kohta hoidva Madridi Atletico. Sarnaselt Monacole loodavad ka sakslased oma lõuna-ameeriklasest ründajale, Mehhiko staarile Javier Hernandezele.

"Meil ei pruugi tekkida palju võimalusi, kuid tema efektiivsus peaks meid päästma," tunnistas Leverkuseni juhendaja Roger Schmidt.

Javier Hernandez näitab viimasel ajal head vormi. Foto: SASCHA SCHUERMANN

Atletico jaoks jätkub samal ajal omapärane seeria: 42. korda viimase 43 euromängu jooksul ei minda väljakule vastasest rohkem puhanuna. Leverkusen pidas oma eelmise mängu reedel, Madridi klubi laupäeval. Viimati sai Atletico Meistrite liiga vastasest rohkem puhkust kolm aastat tagasi, kui poolfinaali avamängus kohtuti Chelseaga.

Meistrite liiga tänased mängud:

Atletico peatreener Diego Simeone. Foto: PATRIK STOLLARZ
  • Manchester City – Monaco (TV6)
  • Leverkusen – Madridi Atletico (VSB ja YLE2)
  • Mõlemad kohtumised algavad 21.45
    Atletico peatreener Diego Simeone. (PATRIK STOLLARZ)