Foto: Küllike Rooväli
Ilm
22. veebruar 2017, 05:35

Täiendatud 11.06

ILMAHOIATUS! Tali tuleb - tõuseb tuul ja toob tuisku! (57)

Riigi Ilmateenistus on andnud tänaseks päevaks esimese taseme hoiatuse, kuna puhub tugev kagu- ja lõunatuul. Keskpäeval hakkab lääne poolt alates lund sadama ja tuiskama. Nähtavus halveneb. Tuul tugevneb sisemaal puhanguti 15, saartel ja rannikul 20-22 m/s.

Täna on Eesti üle Soome itta liikuva aktiivse madalrõhkkonna soojenevas lõunaservas, kuid etteulatuvad ilmakaardid on juba mõnda aega andnud lootust talveilma tagasitulekuks, avaldab Riigi Ilmateenistus oma Facebooki lehel.

Lootus talvele rõõmustab maratoni korraldajaid!

"Tänasega on lootus kasvanud juba mäekõrguseks ning 25.-26.02. planeeritud Tartu Maratoni ära jätma küll ei pea. Tõsisemaid ettevalmistusi selleks saab teha alates kesknädalast. Talviste tingimustega tuleb arvestada ka Eesti Vabariigi aastapäeva paraadi ajal 24.02," teatab Ilmateenistus.

Täna on oodata lääne poolt madalrõhkkonda. Tsükloni trajektoor on veel ebaselge ning halvimal juhul, kui pööris liigub läänest itta üle Soome lahe, siis on Eesti lõunapoolses osas saju faasiks lörts, kui kese liigub üle Läti, saab terve Eesti märgatava lumelisa.

Igal juhul on ilmakaardid seda meelt, et neljapäeval, kui madalrõhkkond lahkub Venemaale, pääseb põhjavoolus meile külm ligi ja jääb nädala lõpuni.

Teadmiseks!

Esimese taseme hoiatus tähendab seda, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvestada tuleks sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgima peaks edasist ilmaprognoosi.

Esimese taseme hoiatus kehtib kollasega märgitud alal ehk siis hetkel terves Eestis.

undefined Foto: Riigi Ilmateenistuse kodulehekülg