Demonte Harper (nr 22).Foto: Martin Ahven
Korvpall
22. veebruar 2017, 11:04

BC Kalev/Cramol on tõenäoliselt Venemaale siirduva Demonte Harperi asendaja leidmiseks aega kuus päeva.

Harperist arvatavasti ilma jääv Cramo otsib ameeriklase asemele sarnast mängijat (1)

Korvpalliklubi BC Kalev/Cramo liider ja tagamängija Demonte Harper lahkub suure tõenäosusega Venemaa tippklubisse Peterburi Zeniit. Cramo mänedžeri Kaarel Sibula sõnul sai Eesti tiim Zeniidi huvist teada kolm-neli päeva tagasi.

Cramo ja Zeniit on 27aastase ameeriklase üleminekus kokkuleppele jõudnud. Tehing pole lõpuni jõudnud tõsiasja pärast, et Harper ja Ühisliigas teist kohta hoidev Zeniit peavad palluri lepingu osas läbirääkimisi. Zeniit soovib tagamängijaga sõlmida pooleteistaastase kontrahti.

Eesti valitseval meistril on Harperi asendaja leidmiseks aega 28. veebruarini, mil kukub mängijate meeskonda registreerimise tähtaeg. Sibula sõnul otsib Cramo ameeriklase asemele sarnase mängutüübiga pallurit, kes suudaks vastaste kaitset hästi lahti muukida.

Ühisliigas oli Harper keskmiselt 16,1 Cramo resultatiivseim. Samuti oli ta meeskonna parim söötja (5,9), vaheltlõikaja (1,4) ja tema keskmine efektiivsusnäitaja oli samuti parim (15,1).

Zeniit on Venemaa tippklubi ning Ühisliigas hoitakse valitseva Euroliiga meistri Moskva CSKA järel teist kohta. Muide, kuus päeva tagasi võitis Zeniit CSKAd kodus 90:77.

Lisaks edukale Ühisliiga hooajale on Zeniit konkurentsis Eurocupil, kus klubi on jõudnud veerandfinaali ehk kaheksa parema sekka. Seal kohtutakse teise Venemaa klubi Krasnodari Lokomotiv Kubaniga. Vahegrupis madistas Zeniit teiste seas Eesti koondislase Siim-Sander Vene leivaisa Nižni Novgorodiga.