Adrian Solano täna finišisse ei jõudnudki.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Talisport
22. veebruar 2017, 18:01

VIDEO | HUUMOR KUUBIS! Mida teevad MMil inimesed, kes absoluutselt suusatada ei oska? (6)

Lahti põhja suusaalade MM sai täna avalöögi, kui kavas olid naiste 5 ja meeste 10 km klassikasõidu eelkvalifikatsioonid. Tegemist oli üsna vaatemängulise võistlusega, mis kohati kiskus juba tragikoomiliseks.

Näiteks meeste hulgast läksid starti ligi 70 suusahunti, kuid peagi selgus, et nii mõnigi neist ei oska kuidagi lumel hakkama saada. Venetsueela suusataja Adrian Solano oli raskutes juba avameetritel ning esimestel tõusudel kiilus ta juba täiesti kinni. Finišisse kauge külaline ei jõudnudki.

Adrian Solano stiilinäide. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Läbi kvalifikatsiooni pääsesid MMi põhidistantsile kümme parimat, nende hulgas oli ka üks mongol, kaks taanlast, kreeklane ja horvaat. Päeva kõige kehvema ajaga jõudis 10 km distantsi finišisse 1977. aastal sündinud kolumbialane Paul Martin Bragiel, kelle ponnistused kestsid täna 46 minutit. Päeva parimale ehk horvaadile kaotas ta 19 minutiga.

Islandlane Albert Jonsson Lahti MMil. Foto: KAI PFAFFENBACH

Naiste 5 km sõidus murdsid kümne hulka näiteks Islandi ja Austraalia suusatajad. Kehv päev oli Liibanoni duol Mery Kayrouzil ja Laetitia Aridal, kes said kaks viimast kohta ja kaotasid islandlannale vastavalt 15 ja 20 minutiga.

Brasiillanna Bruna Moura näitab suusaoskusi. Foto: JONATHAN NACKSTRAND