Kristjan Ilves võistluseelsel treeningul.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
23. veebruar 2017, 14:13

ÕL LAHTIS | Kristjan Ilves loobus tänasest hüppetrennist: ei hakanud üle pressima (1)

Homme Lahti MMil esimest korda võistlusareenile astuv Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves otsustas täna hüppetreeningust loobuda ning käis ainult suusarajal.

"Ei hakanud üle pressima, hüpped olid suht olemas," selgitas ta. "Pigem kui liiga palju hüpata, hakkab kehvemuse poole peale minema. Hoian natuke jalga." 

Ilves võib homme hüppetorni minna enesekindlalt, sest eilse treeningu viimane lend kandus 96,5 meetri peale, mis oli pikkuselt vooru neljas tulemus.

Kristjan Ilves (vasakul) võistluseelsel treeningul. Foto: Stanislav Moshkov

Lahti suusaraja kohta sõnas Ilves, et rada olla täpselt nii raske, kui kiiresti ise jõuad sõita. "Raskeks teevad ilmastikuolud. Loodan, et läheb natuke kõvemaks, praegu on rada suht supp."

Ärevust tal ligi 20 tundi enne hüppevõistluse algust hinges polnud. Ka Kristjani treenerist isa Andrus avaldas lootust, et poja külm närv säilib homse võistluse ajal. Üldiselt Ilves enda sõnul väga pabistaja mees pole. 

"Eks loeb see, kuidas vorm on. Kui on millegi pärast põdeda, siis tuleb ka närv suurem," lausus tänavu kuus korda MK-punkte teeninud kahevõistleja.

Eesmärk on Elvast pärit spordimehel ammu välja hõigatud: koht 20 seas. "Seda tase võimaldab." 

Kristjan Ilves võistluseelsel treeningul. Foto: Stanislav Moshkov