Lastele Lahtis tegevust jagub.Foto: Stanislav Moshkov
Spordiblogi
25. veebruar 2017, 10:13

ÕL LAHTIS | Suusa MMil peksa ei saa

Või noh, kui ilusti küsida, siis ikka saab. Aga norimata mitte. Siinne atmosfäär on kolme Lahtis veedetud päeva jooksul jätnud erakordselt (laste)sõbraliku mulje.

Kogu MMi linnak, mis staadioni ühele küljele kokku klopsitud, tekitab umbes säärase tunde, nagu oleks detsembris Tallinna (või Tartu) Raekoja platsil jõuluturul. Põlvini lumi, erinevaid hõrgutisi serveerivad putkad, maitsekas valgus ja mis olulisim – rõõmsad ja kirevad peolised. Kõik see loob teatud maagia, mida on raske sõnadesse panna.

Pole viivukski täheldanud erinevaid rahvuspõhiseid vastasseise. Pigem vastupidi. Rootslased ja norralased küll päris kaelakuti ei õõtsu raja ääres, aga tuntavat vaenu õhus pole. Võib-olla ma pole lihtsalt konfliktikoldesse sattunud, kes teab?

Suusafännide kultuur näikse olevat teineteist üdini salliv. Foto: Stanislav Moshkov

Igatahes midagi säärast, nagu juhtus möödunud jalgpalli EMil Marseille’s, kus Inglismaa ja Venemaa „fännid“ korraldasid tänavakakluse maavõistluse, Lahtis oodata pole. Rusikatega vehkimine lihtsalt ei käi suusakultuuri juurde.

Üleüldse näikse suusalade MM olevat, vähemalt Lahtis, ideaalne kogupere üritus. Miks? Esiteks, ma ei ole veel silmanud ühtki deliiriumis tegelast. Teiseks, rahvas ei sõimle ega ropenda grupiviisiliselt. Ning kõige krooniks on muidugi see, et lastel jagub siin tegevust küllaga.

Ainult üht ma ei mõista, mis pagana seos on lehmakelladel suusatamisega?

Lastele Lahtis tegevust jagub. Foto: Stanislav Moshkov