Cesc Fabregas.Foto: Peter Nicholls
Jalgpall
25. veebruar 2017, 19:53

KES KÜLL? Chelsea poolkaitsja tegi Premier League'i ajalugu, Leicester kordab ManU antisaavutust

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga liidri Londoni Chelsea poolkaitsja Cesc Fabregas on pärast 3:1 võitu Swansea üle esimene hispaanlane, kes teinud Premier League'is kaasa 300 kohtumises. 

Chelsea eest tegid skoori vaid hispaanlased: oma panuse enda leivaisa võitu andsid tabamusega nii Pedro, Diego Costa kui just Fabregas. Sealjuures andis viimane Pedro väravale tulemusliku söödu.

Profikarjääri Londoni Arsenalis alustanud 29aastane hispaanlane Fabregas on Inglismaa kõrgliigas andnud nüüd 102 resultatiivset passi. Täpselt sama palju on kirjas ka Chelsea legend Frank Lampardil, duost eespool on vaid Ryan Giggs (162).

Chelsea jätkab tänu kolmele võidupunktile tabeli liidrina. Lähim jälitaja Manchester City on 11 silma kaugusel, kuid Pep Guardiola hoolealustel on üks mäng vähem peetud.

Tänu Crystal Palace'i 1:0 võidule Middlesbrough'i üle langes eelmise hooaja üllatusmeister Leicester City väljalangemistsooni. Viimati oli tiitlikaitsja Premier League'i viimase kolme seas 2007. aasta suvel: selleks oli Manchester United.

Evertoni 2:0 võidumatšis Sunderlandi üle tegi ajalugu belglasest ründaja Romelu Lukaku. Kesktormaja on Inglismaa kõrgliigas löönud nüüd 60 väravat, mis kordab Evertoni rekordit, mis oli varem Duncan Fergusoni ainuvalduses.