Maicel UiboVideo: Kaarel Täll
Kergejõustik
4. märts 2017, 13:53

ÕHTULEHE VIDEO | Maicel Uibo räägib, mis 60 meetri jooksus juhtus ja miks ta katkestas (3)

Belgradi kergejõustiku EMile suurte ootustega läinud mitmevõistleja Maicel Uibo lahing lõppes juba enne, kui see õieti alata jõudis. 

60 meetri viimastes sammudes oli näha, et eestlasel kõik korras pole. "Jooksu viimasel poolel andis tagareis tunda," meenutas Uibo. "Sealt edasi läks läks kõik tavalist käikupidi, mis tagareie probleemidega on. Päris täiega joosta ei saanud."

Tegemist polnud päris uue vigastusega ning selle tarbeks kandis Uibo ka vastavat sidet - paraku sellest ei piisanud. "Tundsin seda esimest korda eelmisel nädala neljapäeval trennis. Üritasin kõiki meetmeid kasutusele võttes ikkagi võimalikult heasse olukorda selle jala saada. Stardiks jaoks oli ta valmis, aga jooksu teise poole täieks kiiruseks mitte."

Pärast seda ei tahtnud Uibo veel püssi põõsasse visata ja lootis võistlust jätkata. Paraku sai kaugushüppe avakatse järel selgeks, et see võimalik pole. 

"60 meetrit on kõige kahtlasem ala, seal peab täiega sprintima. Ülejäänud saab rütmi peale ehitada. Aga see 60 tegi seisu natukene hullemaks, kui ta päeva alguses oli," rääkis 24aastane mitmevõistleja, kes võistluse katkestama pidi.