Ksenija Balta pääses Belgradi EMil finaali!Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Kergejõustik
4. märts 2017, 14:09

ÕHTULEHT BELGRADIS | Finalist Balta kiidab Eesti fänne: tundsin nende toetust ja kohalolekut (5)

Ksenija Balta näitas Euroopale, et on heas vormis ja jahib Belgradi sise-EMil kaugushüppes kõrget kohta. Kvalfikatsiooni teisel katsel hüppas ta 6.67 ja kindlustas koha finaalis.

"Tööpäev oli kiire ja korralik, kuid võinuks veelgi kiirem olla," vihjas Balta veidi ebaõnnestunud avakatsele, mille pikkuseks mõõdeti 6.48. 30aastane sportlane ravis äsja külmetushaigust, kuid see teda täna eriti ei seganud. "Haigus on mingil määral seljatatud. Väike nohu on ja pabertaskurätte kannan endiselt kaasas. Peamine, et tuju ja enesetunne on head!"

Mis esimesel katsel nihu läks? "Andrei (treener Andrei Nazarov – toim) ütles, et jooksin hüppesse liiga sisse. Teisel katsel olid asjad juba paremini paigas. Peaasi, et 6.60 sai ületatud ja norm täidetud."

Kvalifikatsiooni tase oli tõsiselt kõva: Ivana Španovic hüppas 7.03, üle 6.70 hüppas viis naist. Balta oli kuues. "See oli isegi veidi müstiline. Španovici tulemust võis aimata, kuid ta tegi sellega ikkagi kõva avalduse. Mind ennast üllatas Claudia Rathi tulemus (6.79 – toim)."

Palju on räägitud areeni vetruvast põrandast, millega Balta sai täna esimest korda tutvuda. "Arvasin, et see vetrub isegi rohkem. Üsna jäik oli minu meelest, äkki homme vetrub paremini," ütles Balta rõõmsal toonil.

"Kokkuvõttes on vorm hea ja tänane tekitas hea tunde. Sain õige võistluspingutuse ära teha ja teisel päeval olen tavaliselt parem. Homme pole muud teha, kui riskida. Ei kujuta ette, milliseks tulemused kujunevad."

Kiidusõnu jagus ka Eesti fännidele: "Kui tükike peret on minuga alati kaasas, siis siin on kaasas ka tükike Eestit. Tundsin nende toetust ja kohalolekut. Lisaks on homme oodata täismaja, kuna naiste kaugushüpe on Španovici tõttu üheks peaalaks. Minule selline atmosfäär meeldib."

Finaal algab Eesti aja järgi pühapäeval kell 18.40.

Suurfavoriit Ivana Španovic. Foto: ANDREJ ISAKOVIC