Mitmevõistlejate traditsiooniline ühispilt. Vasakult: Mathias Brugger, Simone Cairoli, Jiri Sykora, Liam Ramsay, Adam Sebastian Helcelet, Kevin Mayer, Jorge Urena, Ashley Bryant, Fredrik Samuelsson, Kristjan Rosenberg, Niels Pittomvils, Mihail Dudas ja Dominik Distelberger.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Kergejõustik
5. märts 2017, 22:09

ÕHTULEHT BELGRADIS | Rosenberg: see oli üks suur vaimne võitlus iseendaga

"See oli üks suur vaimne võitlus iseendaga," tunnistas 5846 punktiga Belgradi sise-EMi seitsmevõistluse lõpetanud Kristjan Rosenberg. Tasuks 11. koht, mis polnud kindlasti tulemus, mille järele 22aastane spordimees Serbiasse sõitis.

Eesmärk oli isiklik rekord ja 6000 punkti ületamine, kuid see unistus läks peamiselt kaugushüppe (7,06) ja 60 m tõkkejooksu (8,50) nahka. Lõpuks läks aia taha ka 1000 m jooks, kus Rosenberg juba teisel ringil kangestus, ajaks 2.54,25.

"Kokkuvõttes muutis see võistlus mind palju näljasemaks," ütles ta pärast elu esimest sisetiitlivõistlust. "Tahan kokku panna korraliku seitsmevõistluse. Kui kauguse ja tõkkejooksu paika saan, siis võib minust asja saada," ütles mees naljaga pooleks.

Belgradist võtab ta kaasa ka nii mõndagi positiivset: isiklikud rekordid kuulitõukes (14.08) ja teivashüppes (5.00). Lisaks kõrgushüppe alavõit 2.13ga, mis oli rekordi kordamine. Rosenbergi EMi seeria oli järgmine: 7,04; 7.06; 14.08; 2.13; 8,50; 5.00; 2.54,25.

Vasakult: Kristjan Rosenberg, Liam Ramsay, Bastien Auzeil ja Fredrik Samuelsson. Foto: DIMITAR DILKOFF

"Teivashüppe ajal võtsin 4.90 peal uue teiba, mida polnud varem kasutanud. See oli jäigem ning seetõttu ilmselt tuli ka see tulemus," selgitas ta.

Kusjuures, kuulitõuke ja teivashüppe rekordid tulid pärast mitte nii õnnestunud eelmist ala. "See on mitmevõistluses väga oluline, et tuleb negatiivne kohe endast maha jätta ja järgmisel alal asja parandada," arutles Rosenberg.

Võistluse võitis prantslane Kevin Mayer, kes ületas 6479 punktiga Roman Šebrle Euroopa rekordi. "Olen õnnelik ja väsinud. Treenisin kuus kuud just selle nimel. Roman on mu suur iidol ja au oli tema rekord ületada," ütles Mayer Õhtulehele.

Kevin Mayer. Foto: ANDREJ ISAKOVIC