Kristel ViigipuuFoto: Aldo Luud
Talisport
8. märts 2017, 14:01

Kristel Viigipuu olümpiaradadest: võrreldes MMiga on rada inimlikumaks muudetud

Pyeongchangi taliolümpia alguseni on jäänud vähem kui aasta. Möödunud nädalal käisid võistluspaigaga MK-sarja raames tutvumas laskesuusatajad. Meie koondislase Kristel Viigipuu sõnul on rajad ja staadion kenasti valmis.

"Seal kõik toimis. Olümpiaküla me ei näinud, seda praegu ehitatakse," lausus täna kodusel IBU karikasarja etapil segateates võistelnud Viigipuu. "Elasime hotellis. Muidu tundus kõik korralik ja kenasti valmis.“

Ligi kuu aja eest Lõuna-Koreas käinud murdmaasuusatajad muljetasid, et nende sprindirada olla raskete killast. Viigipuu tutvus nii laske- kui murdmaasuusa radadega.

"Minu arust on laskesuusarajad isegi raskemad," lausus eestlanna, kuid lisas, et midagi ekstreemset seal pole. "Muu maailmaga (loe: MK-radadega) võrdne. Alguses on korralikud järsud tõusud, teine rajaosa on tasane ja allamäge. Minu arust oli okei rada."

Ta lisas, et natuke oleneb radade keerukus ka oludest. "Kui on jäine, siis kurvilistel laskumistel võib ohtlikuks minna, aga võrreldes [samas paigas toimunud] 2009. aasta MMiga - ma küll ise ei käinud seal - on rada kuuldavasti märksa inimlikumaks muudetud"

Pyeongchangi olümpia algab järgmise aasta 9. veebruaril.