Maria Šarapova naaseb aprillis tenniseväljakutele.Foto: DANNY MOLOSHOK
Tennis
12. märts 2017, 13:33

Maria Šarapova konkurent: talle wildcard'i andmine on häbiväärne (4)

Maria Šarapova sai hoolimata 15kuulisest võistluskeelust vabapääsme Stuttgarti tenniseturniirile, mida konkurendid peavad häbiväärseks. 

Keelatud aine meldooniumi kasutamisega vahele jäänud Šarapova võistluskeeld lõppeb 26. aprillil, kuid ta naaseb ilma WTA edetabeli kohata. Kaks päeva varem algab aga Stuttgartis tennisturniir, mille korraldajad andsid venelannale wildcard'i pääsme.

Tasub ära märkida, et Šarapova suurim sponsor on Porsche ning Saksamaal toimuva tenniseturniiri nimisponsor on see sama autotootja. 

Pikalt tippspordist dopingu kasutamise pärast eemale olnud Šarapovale priipääsme andmine ei meeldi paljudele tennisistidele. "Ilmselgelt väänatakse ja pööratakse reegleid kellegi kasuks, kes tahab midagi teha," rääkis taanlanna Caroline Wozniacki.

"Ma usun, et kõik väärivad teist võimalust. Teisalt arvan dopingu kasutamise pärast võistluskeeldu kandnud mängija peaks alustama põhjast ja võitlema end tippu tagasi," lisas 26aastane sportlane

Olukorra teeb veel iseäralikumaks fakt, et turniir algab 24. aprillil, kaks päeva enne Šarapova võistluskeelu lõppu ning Wozniacki arvates ei tohiks venelanna seetõttu mängida

"Minu arvates on väga küsitletav lasta kellelgil turniiril osaleda, kes veel nädala alguses kannab võistluskeeldu. See on väga häbiväärne teiste mängijate ja WTA suhtes." 

Sama ütles ka meeste esireket Andy Murray, kelle sõnul ei tohi dopingu kasutamise eest karistada saanud mängijatele wildcard'e anda.

USA lahtiste meister Angelique Kerber küsitles samuti Šarapova turniirile laskmist. "See on teistele mängijatele väga veider, et keegi võib alles kolmapäeval kohale tulla ja siis hakata mängima."

Šarapova on saanud vabapääsme ka mais toimuvatele Madridi ja Rooma tenniseturniiridele.