Manchester City peatreener Pep Guardiola.Foto: VALERY HACHE
Meistrite liiga
17. märts 2017, 04:00

Staartreener Pep Guardiola sai valusalt vastu näppe (1)

Hispaania vanasõna ütleb, et "Suurest jõest võib leida suure kala, aga sinna võib ka uppuda." Staartreener Pep Guardiola teab selle tähendust pärast kolmapäeva hilisõhtut üsna hästi. asudes Manchester City eesotsas paremaid palu noppima, kustus üks lootus varem kui keegi arvata oskas – Meistrite liigas pääses veerandfinaali hoopis AS Monaco.

Kuigi avakohtumine lõppes Inglismaa klubi 5:3 võiduga, ei suutnud City mängumehed enesekindlust säilitada, kaotasid korduskohtumise 1:3 ja pudenesid võõrsil värava reegli tõttu konkurentsist. City kaitse on olnud terve hooaja vältel meeskonna Achilleuse kannaks. Kolmapäeval oli olukord eriti hull, eriti esimesel poolajal – City mäng oli nõnda rabe, et nad ei sooritanud 45 minutiga ainsatki pealelööki.

Kriitikud andsid turmtuld Guardiola koosseisuvaliku pihta – keskkaitses saatis ta ebakindla John Stonesi paarilisena platsile äärekaitsja Gael Clichy ning poolkaitsja Fernandinho ette rivistas üles viis ründava suunitlusega mängijat (Kevin de Bruyne, Raheem Sterling, David Silva, Leroy Sane, Sergio Aguero), kes kõik on kaitsetööst sama vaimustunud kui nuumsead jõuludest. Seda kõike olukorras, kus meeskonnal oli võimalik kaitsta kaheväravalist eduseisu!

Guardiola ei nõustunud, et valis vale koosseisu, vaid süüdistas end hoopis muus. "Minu viga oli, et ei suutnud veenda oma mängijaid iseloomu näitama. Nad muudkui söötsid ja söötsid palli edasi ja ei mõelnud! Suutsin neid sundida teise poolaja eel, aga siis oli juba hilja!"

FC Barcelona kaks korda (2009 ja 2011) ihaldatud Meistrite liiga karikani viinud Guardiola kiitis ka vastast. "Kõik juhendajad teevad vigu. Kui vastaste treener võidab, on ta seega parem. Aga ma ei usu, et asi oli vaid taktikalises veas. Asi on lihtsam – vaatame mängijatele otsa," lisas Guardiola.

Mõned tunnid pärast krahhi kirjutas ajaleht The Guardian, et Araabia Ühendemiraatide naftašeikidele kuuluvas City’s võib suvel toimuda kapitaalremont. Lepingud lõpevad Yaya Toure’l, Gael Clichy’l, Pablo Zabaletal, Willy Caballerol, Jesus Navasel ja Bacary Sagnal. Viis meest on laenul ning küsimärk on Sergio Aguero ja Vincent Kompany jätkamise kohal.

Vähetõenäoline, et Man City loobuks ühe nurjunud hooaja järel Guardiolast, keda aastaid jahiti. Pigem antakse staartreenerile võimalus koosseis totaalselt ümber korraldada

***

Madridi Atletico kaitses üleeile õhtul kodus 0:0 viigiga edukalt võõrsil Leverkuseni Bayeri vastu kätte võidetud 4:2 edu. (koondskoor 4:2). Lisaks neile ja AS Monacole osalevad täna kell 13 toimuval veerandfinaalpaaride loosimisel Leicester City, Madridi Real, Torino Juventus, Dortmundi Borussia, FC Barcelona ja Müncheni Bayern. Asetusi loosimisel pole, kõik võivad kohtuda kõigiga.