city24 piltFoto: city24
City24 Kinnisvarauudised
24. märts 2017, 11:13

Esmaspäevast algavad Tartu uut üldplaneeringut tutvustavad arutelud (4)

Tartu raekoja plats.

„Üldplaneering kujundab meie linna tulevikku lähima paarikümne aasta  jooksul. Kõik tartlased on oodatud kaasa rääkima ja oma arvamust avaldama nii esmaspäeval toimuval planeeringu tutvustusel kui järgnevatel  piirkondlikel aruteludel,“ ütles linnapea Urmas Klaas.

Uus üldplaneering rõhutab kesklinna ja ülikoolide arengu prioriteetsust  ning Tartu kui parima kultuuri- ja hariduslinna arengut. Senisest rohkem  on fookuses kesklinn kui ööpäevaringselt toimiv ja võimalusterohke  õppimise, vaba aja veetmise, elamise ja asjaajamise koht. Planeering  käsitleb paljude muude valdkondade seas ka linnaliikluse ja ühistranspordi korraldust, säästliku energiamajanduse arendamist ning rohevõrgustiku kujundamist, samuti spordi-, kultuuri-, haridus- ning tervishoiu- ja hoolekandeasutuste paiknemist linnas.

„Üldplaneering mõjutab iga tartlase elu. Alates väga igapäevastest ja elulistest asjadest -  kuhu minna lastega mängima, kus sporti harrastada või koera jalutada, kuhu rajada alleed ja kuhu prügimajad. Kuni linna ja  iga linlase edu määravate küsimusteni - millisel viisil soodustab linn  teadusmahuka ettevõtluse arengut, millised sadamad Emajõele tekivad,  millised sillad ja tänavad rajada või millised on tulevikus vaiksed kohad linnas,“ kommenteeris abilinnapea Jarno Laur.

Tartu linna üldplaneeringu koostamise algatas linnavolikogu 2014. aasta  lõpul. Üldplaneeringu eskiisi tutvustati eelmisel aastal toimunud avalikul väljapanekul ja aruteludel.

Tartu üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande  avalik väljapanek toimub 27. märtsist kuni 28. aprillini.

Rohkem infot: www.tartu.ee/uldplaneering