Eesti ennustatav alg11 valikmängus Küprose vastu.
Spordiblogi
25. märts 2017, 11:23

Mart Treial | Ennustus Eesti alg11 kohta MM-valikmängus Küprosega (1)

Eesti jalgpallikoondis kohtub täna õhtul Nikosias MM-valiksarja viiendas voorus Küprosega, kel samuti tabelis vaid võit Gibraltari üle. Kuivõrd peatreener Martin Reim traditsiooniliselt algkoosseisu kohta vihjeid ei anna, siis peab Õhtuleht ise ennustama, kes lahingusse lähevad.

Väravavaht Mihkel Aksalu | Sellel rindel on jõujooned endised, kui Aksalu on vähegi terve (mida ta praegu on), siis ta Eesti väravasuule ka asub. 

Vasakkaitsja Dmitri Kruglov | Jättis küll eelmise liigamängu haiguse tõttu vahele, kuid Reim kinnitas eile, et tervised on meestel korras. Kruglovi eelis Ken Kallaste ees on erakordselt head vasaku jala tsenderdused. Lisaks on Kallastega see jama, et ta on pärast talvepausi vaid ühes Poola kõrgliiga kohtumisest platsile pääsenud.

Keskkaitsja Ragnar Klavan | Kapten ja FC Liverpool. Kas peab veel midagi lisama? Arvan, et mitte.

Keskkaitsja Nikita Baranov | Kuniks pikalt vigastatud Enar Jääger taas vormi kogub, on Baranov selge soosik kohale Klavani kõrval. Fakt, et Norra meistrivõistlused pole veel alanud, ei kanguta teda platsilt pingile.

Paremkaitsja Taijo Teniste | Täielik raudvara sel kohal. Pole põhjust kahelda tolle tendentsi jätkumises.

Vasakäär Siim Luts | Olnud kõigis Reimi juhendatud valikmängudes algkoosseisus. Tema teravust läheb tarvis ka täna.

Keskpoolkaitsja Karol Mets | Ülivajalik lüli Eesti keskväljal, kelle algkoosseisukoht on praegu sama kindel kui Klavani, Vassiljevi või Aksalu oma.

Keskpoolkaitsja Ilja Antonov | Siirdus talvel FC Levadiast Austria esiliigasse ning on selle lükkega end tagasi koondisesse murdnud. Reim käis teda koha peal kaemas ja kiitis pärast ajakirjanikele nii mehe füüsilist vormi kui sealset taset. Just fakt, et Antonovil on all viis liigamängu korralikel muruväljakutel annab talle Infonetis mängiva Aleksandr Dmitrijevi ees pisikese eelise. Tegelikult küllalt 50-50 olukord, kumb neist Kürpsoe vastu alustab.

Paremäär Mattias Käit | Sügisel kasutas Reim teda keskväljal, aga sel positsioonil pole ta Fulhami U23 satsis enam viimasel ajal mänginud. Pigem on teda Inglismaal kasutatud äärel või tipus. Vangerdus Käit äärele tuleb eelkõige kõne alla siis, kui Reim tahab, et tipus oleks rohkem rohkem kiirust kui jõudu. 

Ründav poolkaitsja Konstantin Vassiljev | Dirigendita orkester kontserte ei anna, ega ju?

Ründaja Sergei Zenjov | Kuna Reim iseloomustas Küprost kui (väga) ründavat meeskond, siis on Zenjovi väledus hea relv kõrge kaitseliini vastu. Ainuke alternatiiv ehk Henri Anier on küll Šotimaal taas stabiilselt platsile pääsenud, kuid pole leidnud väravasoont, mis heas mõttes sunniks teda algkoosseisu panema.

Muidugi võib see juhtuda juhul, kui Reimi plaan on ise olla domineerivam, sest Anieri võimed pall ette pidama jätta on suuremad kui Zenjovil. Too lüke nihutaks ilmselt Zenjovi paremale ja Käidi kas keskväljale või pingile.

Eesti ennustatav alg11 valikmängus Küprose vastu.