Konstantin Vassiljev.Foto: JOHN THYS
Jalgpall
25. märts 2017, 22:27

ÕL KÜPROSEL | Konstantin Vassiljev: Eesti koondise jaoks on võõrsilt punkt alati hea, kui vastas pole just San Marino (3)

Eesti jalgpallikoondise raudvara Konstantin Vassiljev uskus pärast 0:0 viiki Küprosega, et tulemus oli igati rahuldav. 

"Osa plaanist töötas kindlasti nii nagu vaja, kuid parandamisruumi on palju," võttis poolkaitsja kohtumise kokku. "Plaan oli Küprose mängu neutraliseerida."

Ta lisab, et tulemuse üle täna nuriseda ei tohiks. "Alati ei saagi võita. Siis tuleb viigi eest võidelda - see oli hästi teenitud punkt. Eesti koondise jaoks on võõrsilt punkt alati hea, kui vastas pole just San Marino"

Raske esimese pooltunni võtab Vassiljev kokku nii: "Nad ei üllatanud oma mänguga, kodus peabki agressiivne olema. Meie jaoks oligi peamine mitte lasta neil kohe ära lüüa. 

Siis hakkasime tasapisi oma võimalusi otsima. Viimased 15 minutit esimesest poolajast olid juba teistsugused - meil tekkisid ka omad võimalused."

Eesti rünnakud olid peamiselt suunatud kontratele. "Meil tekkisid võimalused, nii nagu planeerisime - kiirrünnakud läbi keskväljaku Sergeile (Zenjov) ja Henrikule (Ojamaa), kes pidid avanema kaitsjate taha. Ei õnnestunud ainult [väravat] ära lüüa."

Esialgu pakub rõõmu seegi, et momente õnnestus tekitada. "Arvatavasti mingite asjade kokkulangemine," arvas Vassiljev, miks häid võimalusi väravaks ei suudeta realiseerida. 

"Meil ei ole väga palju mängijaid, kes oma klubides löövad väravaid - see on meie otsene probleem. Oleks vaja rohkem enesekindlust leida ja võib-olla mingil hetkel jääb meisterlikkusest puudu. Aga vähemalt see on hea, et need võimalused tekivad ja annab lootust, et väravad võivad tulla."