South Carolina ülikooli eesliinimängija Maik-Kalev Kotsar.Foto: Maddie Meyer
Korvpall
27. märts 2017, 06:23

STATISTIKAPOMM | 5 põnevat fakti Maik-Kalev Kotsari meeskonna vägiteo kohta

USA üliõpilaskorvpalli (NCAA) finaalturniiri veerandfinaalis alistas Maik-Kalev Kotsari koduülikool South Carolina Gamecocks 77:70 Florida Gatorsi.

Suurepärase etteaste teinud Kotsar viskas 12 punkti ja kogus kolm lauapalli. 1.55 enne lõpusireeni tabas Eesti korvpallur olulise viske, mis viis South Carolina 67:63 juhtima.

Oma ajaloos esimest korda nelja parema sekka jõudnud Kotsari koduülikooli edu on suur üllatus, tõestavad mitmed statistilised nüansid.

2 meeskonda on pärast finaalturniiri 64 ülikoolini laiendamist jõudnud nelja parema sekka ilma, et nad oleks eelmisel 10 aastal kordagi isegi 64 seas mänginud - Cincinnati 1992 ja South Carolina 2017.

3 finaalturniiri mängus 4-st oli South Carolina avapoolaja järel kaotusseisus. Aga teised poolajad on kokkuvõttes võidetud 54 punktiga.

0,01% ehk ainult 2099 ligi 19 miljonist ennustusankeedist, mis telekanali ESPN mängus Tournament Challenge täideti, ennustasid finaalnelikusse South Carolina, Oregoni ja Gonzaga ehk kolm esimest poolfinaalpääsme lunastanud tiimi.

1973. aastal juhtus viimati, et NCAA finaalturniiri poolfinaalis kohtusid kaks Final Four debütanti. Toona Memphis ja Providence, tänavu South Carolina ja Gonzaga.

0 korda oli South Carolina enne tänavust kevadet jõudnud NCAA finaalturniiril veerandfinaali. Nüüd mängitakse aga poolfinaalis.