Kaido Külaots (paremal) sammub stabiilselt: Pärnus esimene, Vilniuses teine koht.Foto: Alar Truu
Spordivaria
27. märts 2017, 15:05

Külaots lõpetas MMi tsooniturniiri teise ja Ladva kolmandana, võitis üllataja Lätist

Vilniuses lõppenud male MMi Balti tsooniturniiri teise osavõistluse võitis Läti üllatusmees Toms Kantans, kes kogus 9 võimalikust 7 punkti. Järgnesid Kaido Külaots ja Ottomar Ladva.

Seni veel suurmeistri tiitlita Kantansil oli viimase vooru eel punktine edumaa, talle piisas esikoha kindlustamiseks ka viigist ning selle ta mustadega mängides leedulase Aloyzas Kveinyse käest ka kätte sai. Külaots mängis mustadega üle leedulase Rokas Klabise, valgeid malendeid juhtinud Ladva viigistas lätlase Normunds Miezisega.

Kantans teenis koguni kuus võitu, lisaks kaks viiki ja üks kaotus (Ladvalt). Turniiri kaotuseta läbinud Külaots kogus 6,5 ning Ladva, lätlane Arturs Neikšans ja leedulane Šarunas Šulskis 5,5 punkti. Parem koefitsient andis auhinnalise koha noorele eestlasele.

Kahe osavõistluse järel juhib kindlalt detsembris Pärnus esikoha noppinud Külaots 43 punktiga. Järgnevad Ladva 30 ning avaetapilt eemale jäänud Kantans 25 silmaga. Üldesikoha teenimiseks - see annab koha maailma karikaturniirile, kus saab jätkata võitlust MM-tiitli nimel - piisab Külaotsale viimasel etapil (peetakse juunis Liepajas) ka kolmandast kohast või veelgi madalamast tulemusest, kui turniirivõitu ei nopi Ladva.