VägivaldFoto: Tiina Kõrtsini
Krimi
28. märts 2017, 17:47

Sindi hirmuvalitsejad astuvad kohtu ette septembris (33)

Tänavu septembris astuvad Pärnus kohtu ette viis meest, keda prokuratuur süüdistab muu hulgas kuritegelikku ühendusse kuulumises, ebaseaduslikus laenude pakkumises, ähvardamises ja laenude vägivaldses sissenõudmises.

Pärnu Maakohtus toimus täna eelistung kriminaalasjas, milles Lääne Ringkonnaprokuratuur süüdistab viit meesterahvast kuritegelikku ühendusse kuulumises, tegevusloata majandustegevuses, kelmuses, avaliku korra raskes rikkumises ja sellele kihutamises, väljapressimises, ähvardamises, eluruumi omavolilises sissetungimises ja lähisuhte vägivallas. Kuritegelik ühendus tegeles Sindi linnas ebaseadusliku laenude pakkumise ja nende vägivaldse sissenõudmisega.

Kuritegeliku ühenduse eestvedaja, 40aastane Jegveni, viibib vahi all, edastas Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Lennart Pulga sõnul on selle juhtumi puhul selgelt näha, et kurjade kavatsustega inimestel võib olla väga lihtne inimestes hirmu tekitades neid kontrollida.

"Keegi ei peaks elama hirmu all ja ainuke võimalus seda olukorda muuta on see, kui ohvrid teevad abistavate organisatsioonidega koostööd. Kui seda koostööd pole, on ka võimaliku süü tõendamine keeruline. Selliste juhtumite ennetamisel on abi, kui inimesed märkavad seda, mis kogukonnas toimub ja annavad oma tähelepanekutest politseile teada,“ ütles Pulk.

Kohus hakkab asja arutama avalikel istungitel, mis on planeeritud toimuma käesoleva aasta septembrist detsembrini.