Juhuslik mööduja päästis elusalt maetud beebi.Foto: PantherMedia / Scanpix
Maailm
29. märts 2017, 04:00

Juhuslik mööduja päästis elusalt maetud beebi (12)

Juhuslik mööduja märkas Indias Odisha osariigis Jaipuri piirkonnas põllul, et liiva alt paistab väike jalg. Ta kraapis liiva eemale ja leidis sealt elusa pisitüdruku, kes viidi haiglasse, vahendab Die Presse.

Arstide sõnul oli liiva alla maetud beebi sündinud vaid mõni tund varem. 2,5 kilogrammi kaaluva tüdruku tervislik seisund on hea. Haiglas pandi väikesele patsiendile nimeks Dharitri (Maa).

Politsei usub, et ta oli soovimatu laps. Nimelt paneb tüdruku sünd Indias sageli vanemaid kulmu kortsutama. Poisslapsed on rohkem oodatud, sest neis nähakse pere toitjat. Tütred tuleb seevastu mehele panna ja veel kaasavara kaasa anda.

Kuigi sünnieelne soo kindlakstegemine on Indias ametlikult keelatud, ei peeta sellest sageli kinni ja seda eriti maapiirkondades.

Ühe 2011. aastast pärineva Briti uurimuse andmetel tehti Indias 30 aasta jooksul 12 miljonit aborti, sest oodata oli tütre sündi. Märtsi algul leidis politsei Maharashtra osariigis kanalisatsiooniveekanalist 19 aborditunnustega tüdruku loodet.

Juhuslik mööduja päästis elusalt maetud beebi. Foto: PantherMedia / Scanpix