Siim Luts (vasakul) ei mõista, mis horvaadiga lahti.Foto: Robin Roots
Jalgpall
28. märts 2017, 21:50

Siim Luts: kui ma õigesti aru sain, siis korra üks horvaat ütles, et me mängime ragbit (1)

Eesti jalgpallikoondis alistas täna koduses Lillekülas maavõistlusmängus Horvaatia meeskonna 3:0. Avavärava autor Siim Luts oli kümmekond minutit pärast lõpuvilet isegi pisut sõnatu.

"Ma ei oska ise ka päris täpselt öelda," vastas Luts küsimusele, mis just juhtus? Sekund-paar mõtteid kogunud, lausus ta: "Õnnestus oma olukorrad hästi realiseerida, mängisime kaitses väga hästi - 3:0 võit!"

Juba esimesel minutil palli Horvaatia väravavahi Lovre Kalinici jalgade vahelt võrku saatnud Luts nõustus, et ülikiire juhtvärav andis kõva adrenaliinipaugu, mille pealt oli hea ülejäänud 89 minutit mängida.

"Kui lähed mängu juhtima, see annab lisaenergiat ja lisamotivatsiooni edasi pingutada. Horvaatia küll surus kõvasti - esimene poolaeg oli ikka väga raske, kaitsesime praktiliselt oma kastis. Aga arvan, et oli väga ilus mäng ja publikule ka atraktiivne."

Võrreldes laupäevase Küprose mänguga oli näha, et Eesti nautis jalgpalli ega polnud nii krampis. Miks? "Treenerid rääkisid enne mängu, et uue aasta esimene mäng koduväljakul. See suutis meid kuidagi jube hästi üles kütta. Kõik läksid hea tuju ja emotsiooniga väljakule. Kõik sujus jube hästi."

Oled Sa nõus, et Horvaatia oli pisut tujutu? "Kindlasti. Esimesel poolajal mängisid nad väga hästi, aga teisel oli näha frustratsiooni ja kätega vehkimist. Küll on plats kehv ja kohtunik vilistab valesti. Kui ma õigesti aru sain, siis korra üks horvaat ütles, et me mängime ragbit.

Aga nende sõna meie sõna vastu. Jalgpalliväljakul võitsime meie 3:0 ja nemad lähevad kaotajatena koju."