Dortmundi Borussia fännid avaldavad meeskonnale toetustFoto: AP / Scanpix
Meistrite liiga
12. aprill 2017, 14:53

Sakslased pahandavad, kuidas peaks Dortmundi Borussia juba täna mängima? "Kõik mõtlevad rahast, aga keegi ei mõtle mängijatest" (1)

Sakslased ning riigi meedia pole rahul, et vähem kui 24 tundi pärast Dortmundi Borussiale tehtud rünnakut peavad jalgpallurid palliplatsile jooksma ning mängima Meistrite liiga veerandfinaalis Monaco vastu. 

"Kuidas? Mäng ei tohi täna toimuda. See on sportlikus ja inimlikus mõttes täiesti vastuvõetamatu," alustas Die Welti ajakirjanik Oliver Rasche oma lugu Borussia meeskonnale korraldatud rünnakust 

"Kas keegi oskab öelda, et rohkem rünnakuid pole planeeritud? Kohtumine ei tohiks toimuda 24 tundi hiljem. See on vastutustundetu. Loomulikult on Euroopa tippklubide ajakava kitsas. Järgmine nädal peaksid meeskonnad pidama korduskohtumise ja hooaeg läheneb kiiresti lõpule, kuid oodake!

Tegu on jalgpallimeeskonnaga. Noorte meestega, kes olid või jätkuvalt on mõrvakatse sihtmärgid. Nende tiimikaaslane sai vigastada, ent täna peavad nad käituma nagu midagi poleks juhtunud, lükkama šoki, kartused ja muud mõtted eemale?," sõnas Rasche.

Otsus pidada mäng kolmapäeval tehti loetud tunnid pärast rünnakut. Die Zeiti ajakirjanik Oliver Fritsch jälgis staadionil publikut ning märkis, et fännidele uus toimumisaeg ei meeldinud. 

"Kuidas saab nii kiiresti otsustada, et matš peetakse järgmisel päeval? Kõik mõtlevad ainult rahast, aga mõtleb mängijatest?," sõnas Jürgen, Borussia fänn. "Pole midagi teha, mängime siis homme," kehitas teine poolehoidja leplikult õlgu. 

Bildi paberleht oli samuti nõutu. "Kuidas saab Dortmundi Borussia juba täna mängida?," esitati suur küsimus. Plahvatuse pealtnägija ütles väljaandele, et plahvatus oli nii vali, et see meenutas talle sõda.

Väljaane RP aga selgitas, miks kohtumine lükati kõigest päeva võrra edasi. "Mõlemal meeskonnal on laupäeval liigamängud. Järgmisele nädalale pole võimalik kohtumist lükata, sest siis peaks toimuma korduskohtumine. 

Kogu kava nädala jagu liigutada pole ka võimalik, sest 26. aprillil mängib Dortmundi Borussia Saksa liigakarika poolfinaalis Müncheni Bayerni vastu. 2.-3. mail toimuvad aga juba Meistrite liiga poolfinaalid. Tippklubide ajakava on tulevatel nädalatel täis pakitud."