Serena WilliamsFoto: PAUL CROCK
Tennis
25. aprill 2017, 10:11

Serena Williams vastas rassistlikke ja seksistlikke kommentaare teinud endisele maailma esinumbrile

Naiste tennise esireket Serena Wiliams vastas teda ja ka briti tennisiste solvanud Rumeenia naiskonna kaptenile ja endisele meeste edetabeli juhile Ilie Nastasele. 

Enne Rumeenia ja Suurbritannia Fed Cupi kohtumist sattus Nastase kriitika alla, kui kommenteeris Williamsi rasedust. "Vaatame, mis värvi laps sünnib. Šokolaad piimaga?" ütles ta pressikonverentsil. 

Järgmine terav olukord tekkis nädalavahetusel eelpool mainitud matši ajal, kui Nastase solvas kohtunikku ning sõimas brittide esinumbrit Johanna Kontat ja kapten Anne Keothavongi nii räigelt, et Konta hakkas nutma ning kohtumine peatati 25. minutiks. Nastase saadeti loomulikult platsi äärest minema. 

Varem teemal vaikinud Williams postitas aga möödunud öösel Instagrami postituse, kus võttis Nastase suunas sõna. 

"See valmistab pettumust, et elame ühiskonnas, kus Ilie Nastase sugused inimesed võivad teha rassistlikke kommentaare minu ja minu sündimata lapse kohta ning seksistlikke märkusi minu kaasvõistlejate suunas. 

Olen seda varem öelnud ja ütlen seda veelkord: oleme maailmas jõudnud nii kaugele, aga meil on nii palju maad veel minna. Oleme maha murdnud nii paljud barjäärid, aga ohtratest peame veel üle saama. 

See või midagi muud ei peata mind valamast armastust, valgust ja positiivsust kõigesse, mida teen. Ma jätkan liidrina ja seisan püsti selle eest, mis on õige," kirjutas Williams. 

Maailma esireket tsiteeris ka Maya Angelou luuletust "Still I Rise" ning avaldas toetust rahvusvahelisele tenniseliidule ITF, kes uurib Nastase ümber juhtunut.

 

✊🏿

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on