West Ham United.Foto: Kirsty Wigglesworth
Jalgpall
26. aprill 2017, 14:11

Kahe suure Inglismaa jalgpalliklubi kontorid otsiti läbi, mitu inimest arreteeriti

Suurbritannia maksu- ja tolliamet (HMRC) otsis täna hommikul Inglismaa kahe suure jalgpalliklubi West Ham Unitedi ja Newcastle Unitedi kontorid läbi ning vahistas mitu meeskondadega seotut inimest. 

HMRC saatis täna 180 ametnikku klubide kontoreid läbi otsima, sest neid kahtlustatakse maksupettustes, mille kogusumma ulatub BBC andmetel viie miljoni naela ehk ligi 5,8 miljoni euroni. 

Läbiotsimise käigus arestis maksu- ja tolliamet kõik raamatupidamisdokumendid, aruanded, arvutid ja telefonid. HRMC ütles ametlikus teates, et nad on arreteerinud mitu meest, kes töötavad professionaalses jalgpallis ning keda kahtlustatakse tulumaksu ja riikliku sotsiaalkindlustus maksu pettuses.

Ameti sõnul osaleb uurimises ka Prantsusmaa ametivõimud, kes on samuti arreteerinud mitu inimest ning läbi otsinud mitu asukohta. "Kriminaaluurimine saadab selge sõnumi, et kui sa sooritad maksupettuse, siis saad karistada hoolimata sellest, kes sa staatuselt oled."

Kuna uurimine veel kestab, ei saanud HRMC rohkem detaile jagada. West Ham United lubas ametivõime täielikult igal võimalikul moel aidata.