Eesti koondise kogenuim mängija ja suurim väravakütt Andrei Makrov.Foto: Tairo Lutter
Jäähoki
29. aprill 2017, 11:16

Hokikoondis alistas Horvaatia ja on väga lähedal esimesse divisjoni püsima jäämisele

Jäähoki MMi esimese divisjoni B-grupi turniiril Belfastis sai Eesti koondis eile esimese võidu, alistades Horvaatia 4:3. Divisjoni püsima jäämiseks piisab täna seni võiduta Hollandi vastu lisaajal või bullititega, paremal juhul ka normaalajal kuni kaheväravalisest kaotusest.

Kolmes esimeses voorus Leedule, Suurbritanniale ja Jaapanile alla jäänud ning neis mängudes kokku ainult kolm väravat visanud Eesti haaras horvaatide vastu initsiatiivi, kui viieminutilise mängu järel realiseeris Andrei Makrov arvulise ülekaalu.

Teise kolmandiku keskel juhiti Robert Rooba ja Aleksei Sibirtsevi väravate järel juba 3:1, kuid viimaseks vaheajaks oli tasakaal jalul. Ent 23 sekundit pärast viimase kolmandiku algust viskas Makrov oma teise värava seisuks 4:3 ning see tulemus jäigi tabloole püsima, ehkki viimasel seitsmel minutil tuli Eestil kahel korral mängida arvulises vähemuses. Makrov on Eesti eest MM-tasemel visanud nüüd 73 väravat!

Horvaatia sooritas 35 pealeviset Eesti 25 vastu, kuid väravas tegi head tööd Villem-Henrik Koitmaa.

Enne tänast viimast vooru on Suurbritannial ja Jaapanil 12 punkti, Leedul 6, Eestil ja Horvaatial 3, Hollandil 0. 

Et astme võrra allapoole langeb ainult viimaseks jääv meeskond, on tänane ülesanne selge: kui päeva avamängus nopib Horvaatia Leedu vastu tabelisse vähemalt punkti, peab ka Eesti kell 18 algavas kohtumises Hollandi vastu sama suutma - ehk normaalaja vähemalt viigistama. Kui Horvaatia kaotab normaalajal, piisaks Eestile "surnud ringis" ka kuni kaheväravalisest kaotusest, sest varem oli Holland jäänud Horvaatiale alla 2:6. Kui kolm meeskonda kogub võrdse arvu punkte, vaadatakse omavaheliste mängude tulemusi (igaühel oleks üks võit) ja seejärel väravate vahet (Eestil hetkel +1, Hollandil -4). Kui ühepalju punkte kogub kaks meeskonda, saab omavahelise mängu võitja kõrgema koha. Võib lisada, et Hollandi väravate vahe on seni 3:34...