Vennad Vitali (vasakul) ja Vladimir Klitško.Foto: Martin Meissner
Spordivaria
29. aprill 2017, 18:34

SUURE POKSILAHINGU EEL | Vitali Klitško: Vladimir lööb Joshua nokauti! (18)

Täna õhtul seisab ees aasta oodatuim poksimatš, kus mõõtu võtavad kaks olümpiavõitjat: 27aastane Londoni mängude kullamees Anthony Joshua võtab Wembley staadionil vastu 41aastase Atlanta olümpiavõitja Vladimir Klitško.

Tegemist on raskekaalu tiitlimatšiga, kus Joshua asub kaitsma IBFi meistrivööd, lisaks on mängus ka vakantsed WBA ja IBO tiitlid. Kahe põlvkonna suurkuju vastasseis algab täna Eesti aja järgi kesköö paiku.

Vladimir Klitško vanem vend Vitali seisab täna poksiringi nurgas ja aitab tiitleid perekonda tagasi tuua. Vitali sõnul ei ole Vladimiril plaanis võita kohtunike otsusega: vanameister läheb välja nokaudi peale!

Vitali Klitško. Foto: Martin Meissner

"Ta lõpetab matši enne kümnenda raundi lõppu. Vladimir lööb Joshua nokauti!" ütles enesekindel veli.

Vladimir Klitško püsis 11 aastat võitmatuna, kuid kaotas 2015. aastal kõik tiitlid Tyson Furyle. Pärast seda polegi mees enam ringis käinud. Kui ta peaks ka täna Joshuale alla jääma, siis võib see jääda legendi karjääri viimaseks matšiks ning ukrainlane peab areenilt lahkuma kahe järjestikuse kaotusega.

"Sellest tuleb veider matš, sest Vladimir on kümme aastat igas võitluses favoriit olnud, kuid seekord mitte. Selles lahingus käib matš kõige nimel. Ta on väga motiveeritud. Isegi üllatusin, kui kiire, tehniline ja võimas ta on, kui sellele kõigele lisada ka kogemus, siis on ta lihtsalt parim," rääkis endine raskekaalu maailmameister Vitali.

Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško. Foto: Matt Dunham