Cedi Osman palliga. Foto: Daniel Dal Zennaro
Korvpall
5. mai 2017, 18:02

KAE-KAE! Euroliigas tagasihoidliku hooaja teinud türklane on liitumas NBA valitseva meistriga

Anadolu Efesi ääremängija Cedi Osman rääkis pärast Euroliiga veerandfinaali kaotust oma tulevikust, mis on tugevalt seotud NBAga. 

"Mul on omad eesmärgid. Tahan minna NBAsse ja seal mängida," sõnas 22aastane türklane. Unistus ei paista sugugi kaugelt olevat, et sest suurt huvi on Osmani vastu üles näidanud Cleveland Cavaliers. 

"Oleme Cedi suhtes väga elevil. Ta on mängija, kellel on kõik head küljed olemas. Osman on Tristan Tompsoniga vägagi sarnane," ütles Clevelandi meeskonna peadirektor David Griffin. 

Mängumees ise on enda kiitustest meelitatud. "Lugesin, mida Griffin ütles. See tegi mu väga õnnelikuks. See, mis ta ütles on väga suur asi ja annab mulle kõvasti lisamotivatsiooni." 

Osmani teenis tänavu Euroliigas keskmiselt mänguaega 18 minutit ja 33 sekundit, visates 7,1 punkti. "Võib öelda, et põhihooajal mängisin paremini kui play-off´i  viies mängus. Seal ei õnnestunud mul suurt midagi. See polnud minu mäng, mis teeb kurvaks - oleksin pidanud parem olema," rääkis 22aastane pallur. 

Ta lisab: "Aga töötan kõvasti edasi ja harjutan palju. Ma saan paremaks." Enne kui Osman saab NBA peale mõtlema hakata, tuleb hooaeg lõpetada Türgi liigas. Ääremängija lubab, et seal esineb Anadolu edukamalt kui Euroliigas.