Kalev/Cramo kindlustas esimesena finaalkoha. Foto: Alar Truu
Korvpall
5. mai 2017, 20:50

Avapoolaja Pärnule kaotanud Kalev/Cramo küttis uues Kalevi spordihallis külalistele sauna ning kindlustas finaalkoha

Korvpalli Eesti meistrivõistlustel selgus esimene finalist, kui Kalev/Cramo alistas vastrenoveeritud Kalevi spordihallis 83:60 Pärnu. 

Kohtumisele 2:0 edust tulnud kalevlased ei saanud oma mängumootorit kuidagi käima, kui esimesed kaks veerandaega kaotati. Pärnu suutis võõrustajate käigud korralikult kinni panna ning Reinar Halliku 11 punkti toel pääseti suurele vaheajale 35:31 eduseisus. 

Riietusruumidest tulid kalevlased aga uue hingamisega ning 20:5 spurdiga mängiti sisse kahekohaline edu. Veerandaja lõpus suutis end veidi koguda ka Pärnu, kui otsustavale neljandikule mindi vastu seitsme punktilises kaotusseisus. 

Suvepealinlastel valitsevale meistrile enam ohtlikuks ei õnnestunudki saada. Kalevlased alustasid neljandat veerandit 15:0 ning asi oli tehtud. Väsinud Pärnu jäi teisel poolajal võõrustajatele alla koguni 52:25

Seega kindlustas Cramo esimesena koha Eesti meistrivõistluste finaalis ning jääb ootama vastast Rapla ja Tartu vastasseisust. 

Võitjate poolelt oli resultatiivseim Vitali Liutõtš 14 punktiga. Pärnule tõi Rannar Raap 13 silma, sealjuures kolmesed 2/2.