Andrus Raadik (vasakul)Foto: Marko Kaasinen
Võrkpall
17. mai 2017, 14:29

Andrus Raadik koondises mängimisest: tunne on uus ja huvitav

Kuigi 30aastane Andrus Raadik on ka varem Eesti võrkpallikoondise eest mänginud, pakub tänavune aasta talle kuhjaga põnevust. 

"Tunne on uus ja huvitav, päris okei on olla," rääkis Raadik Õhtulehele kaks päeva enne sõpruskohtumisi Hispaania ja Venemaaga. "Kõik mehed on mulle tuttavad, treener mitte nii väga, aga tundub väga hea. Olen rahul selle otsusega," kinnitas igapäevaselt Soomes mängiv võrkpallur. 

Portugalis peetud mängudes sai Raadik platsile neljaks geimiks. "Esimene mäng oli selline sisseelamine. Teises matšis tundsin väljakult juba vähe mugavamalt. Kere ja kõik hakkasid paremini töötama, aga eks see mängudega tuleb.

Sisseelamiseks aega ei läinud. Stiil on tuttav, see juba on mul sees. Sarnaselt Soomele tuleb ka siin rünnakul vigu vältida. See on mul väga sisse jäänud. Siin, Eesti koondises, nõutakse samuti seda."  

Soomes leiba teeniva võrkpalluri sõnutsi on koondise üks nurgaründajatest teisest üle, teised võitlevad järelejäänud koha pärast. "Robert Täht on omaette klass, olen seda juba ka öelnud. Ülejäänud - arvan, et oleme päris võrdsed. Seal päris kindalt meest ei ole, kes teisena nurgas on. 

Eks treeneritel tuleb raskeid otsuseid teha. Mina kavatsen enda asju normaalselt teha ja usun, et kõigil on omad võimalused."