Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
19. mai 2017, 15:12

Meelis Pai asemele nimetati Tallinna Linnahalli juhatuse liikmeks Kaia Jäppinen (3)

Tallinna Linnahalli ASi nõukogu otsustas tänasel koosolekul nimetada linnahalli juhatuse liikmeks Kaia Jäppineni.

Jäppineni sõnul seob teda linnahalliga lisaks kauaaegne nõukogu esimehe töö, kustumatu mälestus 1980. aastast, mil ta esines linnahalli laval avakontserdil.

"Linnahalli rekonstrueerimine kaasaegseks kontserdi- ja konverentsikeskuseks ei ole pelgalt linna ja riigi kitsas huvi, nagu seda tihti käsitletakse. Leian, et linnahalli kordategemine on palju laiema kõlapinnaga projekt, millest saab kasu terve riik mainekujunduse läbi, ärisektor majutus- ja toitlustusasutuste ning kaubandusettevõtete kaudu jpm. Eesti on väike riik, mistõttu ei saa me olla esindatud laiapõhjaliselt kogu maailmas. Küll aga saame end tutvustada maailmale, kutsudes siia külalisi teistest riikidest. Konverentsiturism on täna tõusev trend ja ma ei näe põhjust selle languseks, kuid paraku läheb see kasumlik turismivaldkond meist hetkel mööda sobiva infrastruktuuri puudumise tõttu, sõnas Jäppinen.

Jäppineni sõnul on linnahallist saanud ligemale 40 aasta jooksul Tallinna ja Eesti sümbol, olles üks oluline osa Tallinna avamisest merele.