Tanel KangertFoto: KENZO TRIBOUILLARD
Jalgrattasport
21. mai 2017, 17:30

VALUS VIDEO! Tanel Kangert elas Itaalias üle raske kukkumise ja katkestas velotuuri (6)

Itaalia velotuuri 15. etapil polnud õnne Astana sõitjal Tanel Kangertil, kes kukkus kümmekond kilomeetrit enne etapi lõppu. Kokkuvõttes hoidis Kangert enne tänast seitsmendat kohta.

Astana meeskond andis vahetult pärast etapi lõppu teada, et Kangert vigastas vasaku käe küünarnukki sedavõrd tõsiselt, et Itaalia velotuuri ta enam ei jätka. 

Astana jaoks tähendab Kangerti vigastus ebaõnnestumiste jada jätkumist. Kõigepealt lahkus tiimist pikaaegne liider Vincenzo Nibali. Seejärel pidi Itaalias tiimi esinumbrina sõitma Fabio Aru, kes sai aga vigastada.

Pärast Arut lubati Itaalias kõrget kohta püüdma vanameister Michele Scarponi, kes mõne nädala eest treeningul toimunud õnnestuses hukkus. Käimasoleval tuuril hakati üha enam panustama Kangertile, kuid nüüd langes konkurentsist ka tema.

Tänase etapi võitja selgus kümne mehe grupifinišis, kus polnud vastast Bob Jungelsile (QuickStep Floors). Teise koha sai Nairo Quintana (Movistar) ning kolmas oli Thibaut Pinot (FDJ).

Kokkuvõttes jätkab velotuuri liidrina hollandlane Tom Dumoulin (Sunweb). Quintana kaotab teisena 2.41 ning Pinot kolmandana 3.21.

Homme on tuuril puhkepäev.