Liverpool - Middlesbrough 3:0Foto: Carl Recine
Jalgpall
21. mai 2017, 18:51

GALERII | Liverpool ja Klavan murdsid Meistrite liigasse, eestlaselt eeskujulik hooaeg! (8)

Ragnar Klavani debüüthooaeg Liverpooli ridades sai eduka lõpu, sest klubi alistas viimases voorus kindlalt 3:0 Middlesbrough' ja kindlustas sellega järgmiseks hooajaks koha Euroopa Meistrite liigas.

Inglismaalt pääseb kontinendi tugevamaisse klubisarja neli parimat meeskonda. Pääsme olid juba kindlustanud Chelsea ja Tottenham, kuid kolmanda ja neljanda koha heitluses püsisid viimase hetkeni Liverpool, Manchester City ja Arsenal.

Päeva lõpuks sai selgeks, et just Arsenal jääb üle paljude aastate Meistrite liigast eemale: viimati ei suutnud Londoni suurklubi esinelikus lõpetada hooajal 1995/1996.

Liverpoolile tõid viimases voorus vajaliku võidu Georginio Wijnaldumi, Philippe Coutinho ja Adam Lallana tabamused. Manchester City oli samal ajal 5:0 üle Watfordist ja kindlustas omale tabeli kolmanda koha, kaks väravat lõi Sergio Agüero, ühe lisasid Vincent Kompany, Fernandinho ja Gabriel Jesus. Arsenal võitis küll 3:1 Evertoni, kuid sellest ei piisanud, et viiendalt realt kõrgemale tõusta.

Liverpool - Middlesbrough 3:0 Foto: Phil Noble

Klavan vaatas Liverpooli hooaja viimast mängu varumeeste hulgast. Täna moodustasid keskkaitsepaari Dejan Lovren ja Joel Matip.

Klavanile aasta jooksul vaid kaks kaotust

Vaatame tagasi Eesti koondise kapteni esimesele aastale Premier League'is. Klavani üle ootuste hea debüüthooaeg Inglismaa kõrgliigas algas hoogsalt, sest juba avavoorus kuulus ta Arsenali vastu saadud 4:3 võidumängus Liverpooli algkoosseisu. Järgmises voorus kaotati 0:2 Burnleyle ning sealt algas Klavani jaoks raske periood: 21. augusti ja 10. detsembri vahel käis ta väljakul vaid kaks korda.

Ragnar Klavan (punases) Foto: Jason Cairnduff

Otsustavaks sai aga 11. detsembri matš Evertoni vastu, kus Klavan sekkus teiseks poolajaks vigastatud Loverni asemele. Järgneva 17 vooru jooksul ei pääsenud Klavan väljakule vaid kolmes matšis, 12 korda saatis Klopp eestlase platsile algkoosseisus. Aprillis vigastas Viljandi mees põlve ning hooaja otsustavas faasis moodustasid Liverpooli keskkaitsepaari Lovern ja Matip.

Kokku jäi Klavani saldoks 20 Inglismaa kõrgliiga matši (15 korda algkoosseisus), millest 13 võideti, viis viigistati ja kaks kaotati. Pole imestada, et portaal football365 valis eestlase läinud hooaja parimate vahetusmängijate hulka. Kui Lovrenil või Matipil probleeme tekkis, võis Klopp alati Klavanile loota. Kõigi kolme eelmainitud keskkaitsja roll oli Meistrite liigasse pääsemise juures ühtmoodi suur.

Inglismaa kõrgliiga lõplik tabel:

Viimase vooru mängud: