Manchester Arenal toimus ohvriterohke terrorirünnak. Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
23. mai 2017, 07:49

Publik koosnes peamiselt noortest tüdrukutest

FOTOD ja VIDEOD | Manchesteri õuduse tunnistaja: "Laibad vedelesid kõikjal!" (96)

Manchesteris popkontserdil toimunud terrorirünnaku mõned tunnistajad kirjeldavad stseene, mis täis paanikat ja tapatalguid. Plahvatus nõudis vähemalt 22 inimelu, 59 vigastatut viidi haiglasse. Seitse noort on teadmata kadunud.

Surnukehad ja veri oli kõikjal, suits täitis koridorid ja trepid. Meeleheitel vanemad otsisid oma kontserdile läinud lapsi taga.

"Igal pool olid laiali pillutatud surnukehad... see oli lihtsalt kaos," räägib Kiera Dawber telekanalile CNN. "Vähemalt 20 või 30 inimest oli põrandal, mõnede puhul oli kohe näha, et nad olid juba lihtsalt surnud." Dawber nägi ka meest, kes hoidis haavatud abikaasat süles. "Ta ei olnud väga heas seisus."

"Need vigastused, mida ma nägein polnud sellised, mida inimesed saavad üksteise otsa kiiruga komistamise tagajärjel," ütleb Manchester Arenal tööd teinud vabakutseline fotograaf Joel Goodman.

Vanemad karjuvad ja otsivad lapsi taga

Pealtnägija Ivo Delgado kuulis ühte plahvatust enne kui ta nägi noori inimesi jooksmas. "See oli segaduse hetk, pauk oli tõesti võimas," ütleb ta. 
Rahvamass koosnes peamiselt noortest tüdrukutest, kes olid tulnud vaatama Ariana Grande esimest kolmest planeeritud kontserdist Ühendkuningriigis, mis on osa lauljatari Euroopa ja Ladina-Ameerika tuurist.

"Seal oli palju väikesi ringi jooksvaid tüdrukuid ja vanemaid, kes nende nimesid karjusid," lisab Delgado. 

Teedel valitses hullumaja

Areeni kõrval elav Sam Ward ütleb, et pole Manchesteri kesklinnas kunagi nii valjut pauku kuulnud. Ta nägi kiirabiautosid ja kuulis paljusid sireene.

"Esimese laine kiirabide sireenid ja evakueerimine täitis tänavad autodega. Teedel valitses täielik hullumaja. Inimesed läbisid ristmikke punaste tuledega," lisab Ward.