Värvi huuled punaseks - see parandab meeleolu! Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
23. mai 2017, 13:35

Üheksa viisi, kuidas vähem kui kümne minutiga õnnelikuks saada (2)

Kui tusatuju piinab, kuid argiste tegemiste kõrvalt ei ole aega hakata ellu viima kõiki neid tarkusi, mis pikas plaanis meelt hoida aitavad, on see lugu just sulle. Siit leiad kasulikud soovitused, mis aitavad sul õnnelikuks saada vähem kui kümne minutiga.

1. Kuula muusikat ja tantsi. Kuula muusikat, mis sulle tõesti meeldib. Ja kui sul on ruumi, tantsi selle järgi nii, nagu keegi ei näeks, soovitab Cosmopolitan. Muusika vallandab mälestusi, sestap – kui sa kuulad laule, mis meenutavad teile häid aegu, siis tekitab see helge meeleolu. Ning lisaks aitab liigutamine tuju parandada, sest paneb aju rohkem heaholuhormooni endorfiini tootma.

2. Naerata. Sa pead naeratama rohkem kui kümme sekundit järjest. Esialgu võib see tunduda ebamugav. Kuid kui sa suudad irvet näol hoida, saad keha petta ja panna ta mõtlema, et tunned end hästi. biokeemiliselt paneb naeratamine aju tootma endorfiine ja serotoniini.

3. Vaata armsaid videoid. Näiteks YouTube-st. Näiteks neid nunnusid kassipojavideoid. Põhiline, et need sind naerma ajaksid. 30 sekundit kuni minut naermist suurendab su õnnetaset.

4. Tee kiire tänunimekiri. Kirjuta üles kolm-neli asja, millele saad just sellele hetkel tänulik olla. Seejuures pole miski liiga väike – olgu see eile nähtud armas kutsikas, ilus soeng või kallima naeratavad silmad.

5. Värvi huuled punaseks. Sama kehtib ka riiete või kingade kohta – kanna julgeid värve ja sa tunned end nagu boss. Iga kord, kui näed end peeglist või näed enda peegeldust aknast, saad mõelda: "Kurat, ma olen ilus ja hea!". Ja see tekitab oluliselt parema meeleolu!

6. Helista sõbrale või pereliikmetele. Suhtle nendega päriselt ja tee ühiseid plaane. Kui on, mida heade inimestega seoses oodata, ajab su põnevile, tekitab elevust ja muudab su õnnelikuks.

7. Hinga värsket õhku. Mina toast välja kasvõi kümneks minutiks. Aknast välja vaatamine ei loe!

8. Mediteeri. Selleks ei ole vaja minna kuskile spetsiaalsesse joogatundi. Tee nii: sule silmad, hinga sügavalt läbi nina sisse ja välja. Jälgi, et sisse- ja väljahingamised oleksid ühepikkused. Hoia hinge korraks kinni nii siis, kui õhk on sisse hingatud ning siis, kui on välja hingatud. Istu samal ajal pingevabas asendis. Tee seda 30 sekundit. Sul hakkab varsti parem.

9. Söö šokolaadi. Tükk tõeliselt hea kvaliteediga tumedat šokolaadi. Teadlased kinnitavad, et kakaos sisalduvad ained tõstavad meeleolu.