Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
25. mai 2017, 10:00

TUNNE, MIS EI UNUNE: leinav ema jagab fotot surnult sündinud kaksikutega... (11)

Leinav austraallanna jagab maailmaga fotot, kus kallistab esimest korda oma surnult sündinud kaksikuid.

Jacqueline Hoy rasedus kulges eriliste probleemideta ja kõigest kaks päeva enne südantmurdvat hetke nägi naine oma lapsi ultrahelis tervetena, kirjutas Mirror. Naise rasedus kulges kergelt ja ta jagas oma ootusärevust abikaasa Jonathani ja poegade Lachlani ja Edwardiga.

Kaks päeva enne saatuslikku aega olid lapsed aktiivsed ja nende liikumine oli ka ultraheliaparaadiga märgata.

Polnud ühtegi märki, et rõõmust ja õnnest saab sügav lein. "Kõik juhtus nii kiiresti," räägib Jacqueline. Tol saatuslikul hommikul oli ta ärganud ja märganud, et kaksikud on kuidagi väga vaiksed. Jacqueline jäi rahulikuks ja üritas mitte muretseda. Ta jõi klaasi vett ja heitis pikali, sest enamasti ärgitas just see lapsi liigutama. Möödus tund, kuid midagi ei muutunud. Järsku tekkis naisel tugev iiveldus ja ta otsustas haiglasse helistada. Jacqueline`i ema viis tütre haiglasse, kus ämmaemandad naist kontrollima asusid.

"Ma ei teadnud, et midagi on juhtunud seni, kuni mind monitoride külge pandi," meenutab naine, kuidas talle teatati, et üks poistest –  Henry – on surnud. "Ma mäletan seda hetke siiani selgelt. Kogu mu keha täitus talumatu valuga," räägib naine.

Pärast ultraheli selgus, et teise poisi –  Williami südamelöögid on väga nõrgad. Kaksikutel oli ühine platsenta. Naine viidi erakorralisele keisrilõikele. "Nad tegid kõik, et hoolitseda minu eest ja päästa mu lapsed," räägib naine, kuid arstide jõupingutustest hoolimata sündis William surnuna. 

"Poisid olid nagu magavad inglid," kirjeldab Jacqueline hetke, mil neid esimest korda süles sai hoida. Pere sai veeta nädala surnud kaksikutega, keda säilitati, et pere saaks olukorraga kohaneda ja beebidega hüvasti jätta.

Fotod!