Andres Toobal palli püüdmas. Foto: Robin Roots
Võrkpall
25. mai 2017, 19:52

Andres Toobal pärast seljavõitu Kosovo üle: juba soojendusel oli näha, et mehed on siin lustimas

Eesti võrkpallikoondise sidemängija Andres Toobal tunnistas pärast võitu Kosovo üle, et endast tunduvalt nõrgema meeskonnaga pole sugugi lihtne mängida.

"Kahes esimeses geimis kohe kaks esimest punkti läksid neile - on raske," tõdes Toobal, et Kosovo suguse meeskonna vastu on väga keeruline 100 protsendilist keskendumist säilitada. "Võid üritada ja sundida ennast... Aga arvan, et saime isegi hästi hakkama täna."

Miks raske? "Nad teevad hästi palju ebastandartseid asju. Võib öelda, et sellised asjad on frustreerivad ja nendega on raske toime tulla. Kui sellised punktid tulevad, siis pead lihtsalt mõtlema: okei, seekord läks nii ja üritama korrektselt edasi mängida." 

Kui teatud omavead välja arvata, võib sidemängija sõnutsi tänase kohtumise edukaks lugeda. "Kui mõned lohakus tuligi sisse, siis õnneks ei kestnud see pikalt. Ei lasknud end sellest mõjutada. Võib-olla üks-kaks punkti läks ära, aga suutsime end koguda. Sellistes mängudes on väga tavaline, et kui seeria hakkab minema, siis vastane võib sealt väga palju punkte saada. Siis tuleb juba endal närv sisse." 

Vaatamata kesisele vastupanule andis Toobal vastasele au. "Nad polegi sisuliselt kokku harjutanud. Neil on vist alles esimene turniir Kosovo nime all. Juba soojendusel oli näha, et mehed on siin lustimas. Nende jaoks on turniir puhtalt lõbu. Nemad võtavad maksimumi - saavad väga kõvade võrkpallimaadega mängida. Neil on kõvasti minna ja ainult paremaks." 

Koondise treeneritebrigaadil oli plaan juba varakult selge - põhimehed täna mängu sekkuma ei pea. "Hommikul oli trenn juba niimoodi jagatud, et need, kes täna mängivad, puudutasid natuke rohkem palli," rääkis Toobal. 

Ta lisab, et ettevalmistus käis juba varakult reedeseks kohtumiseks Montenegroga. "Kõik käisid hommikul veel jõusaalis ka , et olla homseks hästi valmis. Oli teada, et see mäng on vaja võimalikult kiiresti ära lõpetada, et saada varem puhkama. See oli kõigile tähtis, ka põhimeeste jaoks, et nad ei peaks seal kastis (soojendusala) väga pikalt seisma - pole ka väga tore tegevus."

Homme kell 18 algav kohtumine on üks turniiri võtmemänge, sest just Montenegro näikse olevat kõige suurem konkurent võitluses alagrupi teisele kohale. "Neil on väga hea võistkond," kinnitas Toobal. 

"Neil on väga häid nimed ja mängivad väga ilusat võrkpalli. Nagu Balkani võistkondadele omane - kui nad saavad hoo sisse, siis on neid väga raske peatada. Ükskõik, kes neil vastas on. Samas võtad neilt tuju ära, siis võib nendega ka lihtsalt minna. See tuleb kõva pusimine homme, ei saa üldse lihtne olema."