Kosovoga käis asi lihtsalt, kuid tänane mäng Montenegroga nõnda hõlpsalt kindlasti ei lähe. Foto: Martin Ahven
Võrkpall
26. mai 2017, 07:36

Eesti võrkpallikoondis hävitas Kosovo, ent pidupäev oli mõlemal

Eesti võrkpallikoondis teenis kodusel MM-valikturniiril teise võidu, kui alistati ülikindlalt 3:0 Kosovo.

Kalevi spordihallis oma volleajaloo esimesi rahvusvahelisi mänge pidav Kosovo, alustas kohtumist ambitsioonikalt, kui pääseti 2:0 ette. „Võid üritada ja end sundida… aga on raske,“ tunnistas sidemängija Andres Toobal, et endast selgelt nõrgema vastu on keeruline pidevalt 100 protsendiliselt keskenduda. Kuid väike algedu ainsaks ehamatuseks kohtumises jäigi – esimene geim kindlalt meie meestele 25:13.

Eestlased andsid mõningate omavigadega veel külalistele veidi hingamisruumi, kui teises vaatuses jagus veidigi intriigi seisuni 16:12. Sealt läks kodumeeskond oma teed – 25:15. Kolmas geim oli juba puhas vormistamine, kodumeeskond loovutas Kosovole vaid 7 silma.

„Juba soojendusel oli näha, et mehed on siin lustimas. Nende jaoks on turniir puhtalt lõbu,“ võttis Toobal kummalise kohtumise kokku. Vaatamata suurele allajäämisele oligi pidupäev ka Kosovol. „Nende jaoks oli väga suur sündmus siin publiku ees mängida, sellisel vägeval turniiril. Arvan, et see jääb neile igal juhul meelde,“ sõnas Eesti koondise abitreener Rainer Vassiljev.

Ta lisas, et kohtumise suurim eesmärk oli rumalatest vigastustest pääseda ning tegelikult kuulus terve eilne päev ettevalmistuseks nädalvahetuseks. Seetõttu teenisid Kosovo vastu mänguaega varumehed. „Hommikul käisid kõik mehed jõusaalist läbi ja mõtlesime, kuidas püsida nädala lõpuni konditsioonis. Tuleb füüsilist toonust ka sees hoida,“ rääkis Vassiljev.

Juba täna õhtul kell 18 ootab Eestit ees turniiri üks võtmemänge, kui vastu tuleb Montenegro. Balkani poisid näikse olevat meie suurimad konkurendid võitluses teisele kohale.

„Nagu sealsetele võistkondadele omane - kui nad saavad hoo sisse, siis on neid väga raske peatada. Ükskõik, kes neil vastas on. Samas võtad neilt tuju ära, siis võib lihtsalt minna. Aga tuleb kõva pusimine,“ kirjeldas Toobal keerulist vastast.