Jäneda aia- ja lillepäevad 2015. aastal.Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja
Ilm
26. mai 2017, 23:25

Nädalavahetusel peetakse Jänedal aia- ja lillepäevi (2)

Jäneda on valmis võõrustama tuhandeid aiandus- ja haljastushuvilisi. 27. ja 28. mail pakuvad lillemüüjad ja laadakauplejad suures valikus taimi ja istikuid, aga ka huvitavat käsitööd ja kodumaist toidukaupa. Esinevad Tapa ja Tamsalu valla taidlejad ning laupäeva õhtul ansambel Singer Vinger.

Suurürituse peakorraldaja Enno Musta sõnul toimuvad Jänedal aia- ja lillepäevad juba 17. korda ning huvi laada vastu iga aastaga kasvanud nii müüjate kui ka ostjate hulgas. Külastajaid on olnud viimastel aastatel ligi 10 000, müüjate hulk on olnud pooletuhande ringis. Lisaks pikaajalistele kodumaistele kauplejatele-taimemüüjatele tuleb neid Jänedale oma kaupa pakkuma ka Lätist, Leedust, Ukrainast ja Soomest.

Suurlaat pole ainult aiandushuvilistele. Lisaks pargis, aias ning lillepeenral vajaminevale kaubale on suurt huvi pakkunud ka ehe eestimaine käsitöö ning naturaalne toidukaup. 

Nagu tavaks saanud, kuuluvad välilaval pakutavasse kultuuriprogrammi (laupäeval alates kella 10.30 ja pühapäeval alates kella 11.00) nii Tapa kui ka Tamsalu valla taidlejate parimad etteasted.

Laupäeval esineb õhtusel simmanil Musta Täku Tallis ansambel Singer Vinger.

Ainulaadses Jäneda Pullitalliteatris on tänavu vaadata Piibe Teatri etendust „Mees raamatust“. Arlet Palmiste/Raimond Kaugveri ühistööna valminud ja Tiit Alte lavastatud eluline draama räägib kirjaniku elust tema enda raamatute põhjal. Kesk-Eesti harrastusteatrite näitlejad mängivad etendust 28. mail kell 15 ning 10. ja 11. juunil kell 17.