Foto: Teet Malsroos
Galeriid
27. mai 2017, 12:58

GALERII | Täna saadeti Arvo Kukumägi viimsele teekonnale (17)

Möödunud nädala teisipäeval šokeeris eestlasi teade armastatud näitleja Arvo Kukumäe surmast. Täna saadeti Kuku viimsele teekonnale Sõpruse kinost.

Kuigi uksed avati alles 11.30, olid esimesed musta riietunud leinajad, valged lilled pihus, kohal juba pool tundi varem. Uksed olid avatud kõigile, kes näitlejat veel viimast korda oma kohaloluga austada soovisid. Õhtulehe reporteri sõnul oli saal rahvast täis. Kohale tulnud setud võtsid üles ka viisijupi.

Sõpruses viisid talitust läbi Kuku head sõbrad: näitlejad Heino Seljamaa ja Jan Uuspõld. Järelhüüdeid lugesid filmilavastaja Peeter Simm, Kuku juhendaja lavakas Merle Karusoo ja mõned lähedasemad sõbrad. 

Kuku lavaka õpingute kursuse juhendaja Merle Karusoo (suuresti parafraseeritud):
Tulid lavakooli, nägid välja nagu väike pärdik, käed rippumas allapoole põlvi, lühike kleenuke lõbus ja jultunud. Esimese suvega kasvasid peajagu pikemaks, ei suutnud oma silmi uskuda. Arvo polnud võimeline laval valetama, ta ei saanud seal tegutseda kui ta ise ei uskunud. Tema jaoks oli suur kompliment kui öeldi, et ta on hinge poolest setu. Sellist kartmatut alasti hinge, sellist tundlikkust kas üldse omada näitleja tohib. Võib olla peaks sellist hinge peitma, et olla artist. Kuku vägi oli nii suur, et alalhoidlikud eestlased ei osanud sellega kohaneda, aga see oli kompleksivabale keevaverelisele setule omane. Neid pole võimalik kinni pidada, tegema suunata midagi, mis pole neist endist sündinud.

Edasi saadeti Kuku pereringis tuhastamistalitusele. Samal ajal said kõik teised Sõpruses vaadata filmi Kukust, mille panid kokku lahkunud näitleja sõbrad.

Arvo Kukumägi soovis, et tema matused ei oleks kurb sündmus. Lähedased ja sõbrad täidavad Kuku soovi õhtul alates kella seitsmest Tallinnas Rock Cafés, kus jagavad austust Eesti tipp-bändid Peeter Volkonski juhatusel. Mälestuskontsert on samuti avatud kõigile soovijatele ning on tasuta.