Foto: AFP / Scanpix
Maailm
27. mai 2017, 12:40

FOTOPOMM | Esimest korda tuli G7 tippkohtumise kaaslaste ühispildile geiabikaasa (29)

Reedest laupäevani Sitsiilias toimuv G7 juhtide tippkohtumine on ajakirjanduses ja LGBT kogukonnas palju tähelepanu äratanud riigiesindajate kaaslaste ühispildi tõttu.

Itaalias Sitsiilia saarel asuvas Taormina linnas algas eile maailma seitsme juhtiva tööstusriigi ehk G7 juhtide kahepäevane tippkohtumine, millest võtavad osa ka Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ning mitmed Aafrika riikide liidrid. See on USA presidendi Donald Trumpi esimese välisreisi viimane sihtpunkt, ent see ei ole põhjus, mis kõnealune kohtumine niivõrd palju tähelepanu on äratanud.

Tippkohtumisel osalevate poliitikute kaaslased teevad traditsiooniliselt ühispildi. Seekordne foto on aga eriline, sest esimest korda tuli pildile ka geiabikaasa. LGBT kogukonnad peavad seda eriliseks sündmuseks ja märgiks oma õiguste eest võitlemisel.

(Alumises reas vasakult) Prantsusmaa esileedi Brigitte Macron, Türgi esileedi Emine Gulbaran Erdogan, Ameerika Ühendriikide esileedi Melania Trump, Belgia kuningannna Mathilde, Norra esindaja Jens Stoltenbergi kaaslane Ingrid Schulerud, Bulgaaria presidendi kaaslane Desislava Radeva, Belgia esindaja Charles Micheli kaaslane Amelie Derbaudrenghien(Tagumises reas vasakult) Luksemburgi presidendi abikaasa Gauthier Destenay, Sloveenia peaministri kaaslane Mojca Stropnik, Islandi esileedi Thora Margret Baldvinsdottir Foto: AFP / Scanpix

Luksemburgi peaministri Xavier Bettel abikaasa Gauthier Destenay on teadaolevalt esimene geipaar, kes sedavõrd kõrge tähtsusega kohtumisel avalikult ja ametlikult piltidele on jäädvustatud. Mehed tutvusid 2010. aastal ning abiellusid 2015. aastal. Pulm peeti vaikselt pere ja sõprade ringis, meediat peole toona ei lubatud.

Foto: AP / Scanpix