Foto: Martin Ahven
Seisukoht
28. mai 2017, 20:35

Seisukoht | Tüdrukud tahavad lõbutseda (17)

Nädal aega tagasi otsustas üks radikaliseerunud ja väärastunud maailmapildiga noormees teha lõpu endale ja võtta endaga kaasa nii palju inimesi, kui võimalik. Ta valis ühe lääne naisartisti kontserdi, kus oli palju teismeeas tüdrukuid. Naisartist laulab sellest, et ta on ohtlik naine (kontserdituuri nimi on „Dangerous Woman“), toetab naiste ja seksuaalvähemuste vabadust. Ja noored tüdrukud tantsivad, lõbutsevad ja tunnevadki ennast vabalt.

Ei usu, et valik Ariana Grande kontserti rünnata oli juhuslik. Nagu polnud juhuslik ka rokkbändi Eagles of Death Metal kontserdikülastajate mõrvamine 2015. aastal Pariisi Bataclani klubis. Vägivald vihkab vabadust. Ta vihkab seda, et noored kuulavad muusikat, mis on oma olemuselt mässumeelne. Usuhull vihkab seda, et kusagil on tüdrukud, kellel on lõbus ja vaba olla. Kes näitavad tema reeglitele naerusui keskmist sõrme. Ta tahab seda hävitada.

Mida saame meie teha? Ärme poe peitu. Ma loodan, et Ariana Grande, ehkki ma ise tema publiku hulka ei kuulu, suudab ennast koguda ja tuleb lavalaudadele tagasi. Ja et saalid on taas täis õnnelikke noori tüdrukuid, kellel on hea tuju ja raju õhtu.