Andrus Raadik.Foto: Alar Truu
Võrkpall
28. mai 2017, 23:30

Andrus Raadik pärast lahingut Venemaaga: suudame, suudame, suudame, kui usume, siis suudame!

Eesti võrkpallikoondise nurgaründaja Andrus Raadik oli vaatamata kaotusele Venemaa vastu äärmiselt positiivne. 

"Meil kindlasti pole mitte midagi häbeneda. Kui keegi tahab midagi selle mängu kohta halvasti öelda, või peaksime häbenema, siis tulgu öelgu otse näkku," teatas Raadik sõjakalt.  "Oleme õnnelikud, et suutsime venelased värisema panna. Nad olid päris hädas meiega. Ei saanud kuidagi lõdvalt võtta seda mängu."

Teise geimi, kus Eesti juhtis 21:18, kuid sai seejärel võttis nurgamees kokku nii: "See oli väga lähedal," tunnistas ta. "[Jigalov] Tuli ja tegi, mis tahtis. Teadsime, et ta on võimeline selleks. Aga pole midagi teha, see on võrkpall." Mäletatavasti oli Maksim Jigalov mees, kes Eesti oma 6 järjestikuse serviga murdis. 

Raadik lisab: "Venelased panid tugevat servi. Aga sellega nad meid ei murdnud. Ikkagi võitlesime. Ei langenud teise geimi pärast masendusse. Panime lõpuni, tegime lõpuni omi asju, nautisime lõpuni. Mis sest, et kaotasime viimased kaks geimi - nautisime n-ö neid kaotatud geime."

Mis siis ikkagi kokkuvõttes otsustavaks sai? "Väike klassivahe. Sellistes mängudes loevad väikesed asjad geimi lõpus," sõna Raadik. "Aga näitasime, et suudame maailmatipuga mängida. Pole võimatut mitte midagi. Oleme päris heas seisus. Suudame, suudame, suudame, kui usume, siis suudame!"

Üldises plaanis jäi 30aastane nurgaründaja viiepäevase turniiri rahule. "Kõik mehed said mänguaega - kes rohkem, kes vähem. Läks päris asja ette. Saavutasime ikkagi miinimumi. Maksimum jäi täna püüdmata. Aga Venemaa mängu pealt edasi minna... Pead kindlasti norgu ei lase. Võitleme ja läheme seda MM-finaalturniiri kohta püüdma." 

Raadik ei salga, et tihe mängugraafik hakkas lõpuks veidi mõjuma. "Mängu ajal kohati andis tunda. Kolm mängu järjest," rääkis ta. "Klubihooaeg oli ka päris pöörane, sain seal ka palju koormust. Vedas, et õnneks väga ära ei kukkunud.

Homme puhkame - spa päev. Kes läheb koju, kes jääb siia ja kolmapäeval reisime Montenegrosse, saame nüüd nende kodus madistada. Pikka puhkust ei tule - täie rauaga edasi." 

Juba tuleval reedel alustas Eesti Maailmaliiga kohtumistega, kui esimese ringis tuleb vastamisi minna Hiina Taipei, Tuneesia ja võõrustaja Montenegroga. "Loomulikult läheme kõiki mänge võitma," kinnitas Raadik.