Eesti võrkpallikoondisel jäi selja taha edukas nädal.Foto: Alar Truu
Spordivaria
29. mai 2017, 04:00

Pluss, miinus, ennustus | Imelised vollemehed, õnnetu Uibo ja Kontaveit Pariisis

Õhtulehe sporditoimetus vaatab igal esmaspäeval tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 29. mai valik.

Läinud nädala pluss | Eesti võrkpallikoondis on endiselt pallimängudes vabariigi lipulaev. MM-valiksarjas võideti üksteise järel Rumeeniat, Kosovot, Montenegrot ja Ungarit. Venemaale jäädi seekord veel alla. Korv-, käsi- ja jalgpalluritel on vollemeestelt palju õppida. Nüüd jätkab võrkpallikoondis MM-pileti püüdmist valiksarja kolmandas ringis, kus kuue koondise vahel mängitakse välja veel üks koht finaalturniirile. Turniir toimub juulis.

Läinud nädala miinus | Götzises toimunud kümnevõistlusel jätkus Maicel Uibo õnnetu hooaeg – sarnaselt Rio olümpiamängudele ei suutnud Uibo kuulitõukes tulemust kirja saada. Ta jätkas võitlust ja sai maha nii mõnegi korraliku tulemusega, kuid teivashüppe ajal vigastas taas parema jala reit. Sama vigastuse tõttu jättis Uibo pooleli Belgradi sise-EMi seitsmevõistluse. Londoni MMile mõeldes tekitab Uibo seis muremõtteid.

Tuleva nädala ennustus | 11 protsenti on tõenäosus, et Anett Kontaveit püsib nädala lõpus ehk pärast kolmandat ringi Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel veel konkurentsis. Hindame avaringis tema võimalusi Monica Niculescu vastu 2/3 ja seejärel tõenäolise vastase Garbine Muguruza vastu 1/3 suuruseks. Kui need mõlemad tõkked õnnestub ületada, oleks kolmanda ringi kohtumine ükskõik kellega ilmselt 50/50 mäng. Kõik need tõenäosused kokku lüües tulebki kolme ringi läbimise protsendiks 11.